Online γυμναστική, ένα από τα απόλυτα fit trend των τελευταίων ετών που κάνει συνεχώς όλο και πιο αισθητή την παρουσία του στην καθημερινότητά μας. Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι προσφέρει πλήρη ευελιξία χώρου και χρόνου. Έτσι, μπορείς να γυμναστείς άνετα στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να οδηγείς μέσα στην κίνηση για να φτάσεις στο γυμναστήριο ή κάποιο χώρο άθλησης. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε online μαθήματα τα οποία πραγματοποιούνται live από εξειδικευμένους trainers ή να χρησιμοποιήσεις πληθώρα δωρεάν mobile apps για να βρεις το ιδανικό για σένα πρόγραμμα. Πριν ξεκινήσεις όμως, θα χρειαστεί να φτιάξεις μια λίστα με όλα όσα χρειάζεσαι, για να εντάξεις την online γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Στο ακόλουθο κείμενο σου παρουσιάζουμε τα κυριότερα αξεσουάρ για την τέλεια προπόνηση στο σπίτι!

Online γυμναστική: Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις

1.Ο βασικός εξοπλισμός σου

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πλήθος ασκήσεων που γίνονται αποκλειστικά με το βάρος του σώματος. Αν θες όμως να έχεις μια πιο ευχάριστη και πιο αποτελεσματική εμπειρία, τότε αξίζει να επενδύσεις λίγα χρήματα στον εξοπλισμό σου.

  • Εξοπλισμός για αερόβια γυμναστική:

Συγκεκριμένα, αν σου αρέσει η αερόβια γυμναστική, θα χρειαστείς απλά ένα στρώμα και ένα σχοινάκι που θα στοιχίσουν περίπου 15 – 20 ευρώ συνολικά. Αυτά είναι αρκετά για να κάνεις μια καλή αρχή, αφού συγκεκριμένα το σχοινάκι θεωρείται από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις. Επιπλέον, ένα στρώμα θα σε υποστηρίξει σε σημαντικές ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί ή οι ραχιαίοι.

  • Εξοπλισμός για αύξηση μυϊκης μάζας:

Εάν ο στόχος σου είναι η αύξηση του μυϊκού σου όγκου, τότε ένα λάστιχο αντίστασης είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα δυνατό ξεκίνημα καθώς θα έχεις τη δυνατότητα να εξασκείσαι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το βάρος του σώματος σου. Εξίσου χρήσιμα για τον ίδιο σκοπό θα σου φανούν και δύο βαράκια, κατά προτίμηση άνω των 5kgτα οποία σου δίνουν την ελευθερία να εκτελείς όποιες ασκήσεις θέλεις εσύ, χρησιμοποιώντας ένα επιπλέον βάρος που θα δυναμώσει το σώμα σου. Αυτές είναι δύο ιδανικές προτάσεις για το πρώτο αυτό στάδιο αφού δε χρειάζεται να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Συγκεκριμένα μπορείς να υπολογίζεις περίπου στα 30 με 40 ευρώ συνολικά.

2.Το πρόγραμμα για online γυμναστική που σου ταιριάζει

Το δεύτερο και βασικό βήμα για να ξεκινήσεις δυνατά, είναι να κάνεις μια έρευνα αγοράς σχετικά με τα προγράμματα γυμναστικής που προσφέρονται online. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον υπάρχει πλήθος επιλογών για κάθε budget αλλά και για κάθε στόχο. Έτσι, σίγουρα θα βρεις αυτό που είναι φτιαγμένο για σένα. Σου προτείνουμε να βρεις ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει πλήρη ευελιξία στο θέμα χρόνου, ώστε αν τυχόν χάσεις κάποια προπόνηση, να μπορείς να την παρακολουθήσεις ξανά.

3.Το κατάλληλο trainingapp για αποτελεσματικά mini workout

Γιατί να αρκεστείς μόνο στην online προπόνηση που θα επιλέξεις; Τα mini work-out είναι η νέα τάση και σίγουρα μια πολύ καλή συνήθεια που μπορείς να βάλεις εύκολα στη ζωή σου. Πλέον, υπάρχουν αναρίθμητα mobile apps που έχουν δημιουργήσει προγράμματα τα οποία διαρκούν συνήθως από 10 έως 20 λεπτά. Σίγουρα, ένα από αυτά μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε κάποιο μικρό διάλειμμά σου, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά αν περνάς πολλές ώρες καθισμένος στο γραφείο λόγω δουλειάς.

4.Τα αθλητικά παπούτσια

Ανέκαθεν τα αθλητικά παπούτσια ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για να κάνεις άνετα τη γυμναστική σου. Ένα ακατάλληλο ζευγάρι παπουτσιών ενδέχεται να σε ταλαιπωρήσει, να σε δυσκολέψει και να μη σου επιτρέψει να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Οπότε αν τελευταία δεν είχες δώσει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, ήρθε η ώρα να κάνεις μια επιλογή που θα σε υποστηρίξει απόλυτα στις προπονήσεις σου.

5.Το smartwatch που θα καταγράψει τις επιδόσεις σου

Η πορεία προς την επιτυχία απαιτεί συχνή καταγραφή των επιδόσεων σου, ώστε κάθε φορά να γίνεσαι καλύτερος και να θέτεις υψηλότερους στόχους. Για αυτό, ένα smartwatch θα σε βοηθήσει πραγματικά στο να αποκτήσεις τον απόλυτο έλεγχο, καθώς συχνά μπορεί να σου δώσει μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για την πρόοδό σου. Για τον ίδιο σκοπό μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις τη λύση διάφορων mobile apps που καταγράφουν τις επιδόσεις σου στις αγαπημένες σου αθλητικές δραστηριότητες, θέτοντάς σου κάθε φορά και νέους στόχους για να υπερβείς.

+1. Η απαραίτητη βάση στήριξης κινητού για την online γυμναστική σου!

Αυτό είναι και το τελικό βήμα για να γίνεις master στην online γυμναστική: μια βάση μαγνητικού κρατήματος του τηλεφώνου σου. Στερεώνεται σε οποιαδήποτε μαγνητική επιφάνεια, επιτρέποντάς σου να παρακολουθείς το online πρόγραμμά και να κάνεις τις ασκήσεις σου με άνεση. Το Magnetic Fitness Phone Mount της Belkin, που αποτελεί την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία αυτή, θα σε δικαιώσει απόλυτα. Μπορεί να μην σου είχε περάσει αμέσως από το μυαλό, αλλά μόλις αρχίσεις τις πρώτες προπονήσεις, θα διαπιστώσεις πόσο πολύ το είχες ανάγκη!

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Online γυμναστική & ο εξοπλισμός της»;
Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.