Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού είναι πρώτα από όλα να το προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού! Η αλήθεια βέβαια είναι πως όσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, καμία φορά αυτό δεν είναι αρκετό. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν πως οι τιμές των κινητών τηλεφώνων είναι στο ζενίθ, μια επιπρόσθετη προστασία δεν βλάπτει κανέναν. Δεν θα ήθελες να γδαρθεί, να ραγίσει ή ακόμα και να σπάσει η οθόνη του κινητού σου. Ειδικά αν αποφασίσεις μετά να την αντικαταστήσεις με την αυθεντική οθόνη του κατασκευαστή, τότε η ζημιά περνάει και στο… πορτοφόλι σου!

Για τον λόγο αυτό, οφείλεις και πρέπει να έχεις την καλύτερη προστασία οθόνης κινητού (τζαμάκι) αν θες να έχεις πραγματική ασφάλεια! Η αγορά είναι γεμάτη με πλήθος επιλογών, κάθε μία εκ των οποίων αυτοπροσδιορίζεται ως η κορυφαία. Επειδή σίγουρα θα έχεις μπερδευτεί και δεν θα ξέρεις ποιο τζαμάκι να διαλέξεις, ως Belkin, ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό για να σε κατατοπίσουμε σχετικά.

Πώς το τζαμάκι είναι η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού;

Το τζαμάκι αποτελεί την καλύτερη προστασία οθόνης προστατεύοντάς την από γδαρσίματα και αμυχές που συνήθως προκύπτουν από αιχμηρά αντικείμενα. Το να πετάς το κινητό στην τσάντα σου (γυναίκες) ή να το στριμώχνεις στην τσέπη σου (άντρες) δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Συνήθως θα έρθει σε επαφή με κέρματα, αναπτήρες, κλειδιά και λοιπά αντικείμενα που θα το γδάρουν. Το τζαμάκι όμως είναι εκεί ώστε να προστατεύσει την οθόνη σου.

Επιπρόσθετα, το τζαμάκι περιορίζει και τη ζημιά από κάποιο χτύπημα ή πέσιμο σε μια ανώμαλη και τραχιά επιφάνεια. Ασφαλώς και δεν είναι άθραυστο, αλλά αντιθέτως θα φθαρεί και θα σπάσει. Αυτός όμως είναι και ο ρόλος του! Να σπάσει εκείνο για να μην σπάσει η πολύ πιο ακριβή οθόνη του κινητού σου! Mission accomplished!

Ποιες κατηγορίες υπάρχουν και ποια είναι όντως η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού;

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες με βάση το υλικό, τον τύπο εφαρμογής και το επίπεδο της προστασίας που προσφέρουν. Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού, είναι κάτι το υποκειμενικό, επομένως αυτή που θα επιλέξετε ο ίδιος!

Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού: #1 – Μεμβράνη προστασίας

Είναι ένα λεπτό και εύκαμπτο φιλμ, το οποίο δεν είναι τόσο εμφανές στη συσκευή και είναι αρκετά διακριτικό. Δεν θα είναι αρκετό για να το προστατεύσει από μια μεγάλη πτώση και δυνατή πτώση, καθώς δεν είναι τόσο σκληρό. Προστατεύει όμως ικανοποιητικά από τη σκόνη και τις επιδερμικές γρατζουνιές, δεν σπάει εύκολα και διατηρείται πολύ καιρό στην οθόνη.

Η πρόταση της Belkin: SCREENFORCE™ InvisiGlass™ Ultra Antimicrobial-Treated Screen Protector

Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού: #2 – Tempered glass

Ένα υλικό ασφαλώς πιο ισχυρό και σκληρό από τη μεμβράνη προστασίας. Το tempered glass (σκληρυμμένο γυαλί) είναι μακράν η δημοφιλέστερη κατηγορία. Ουσιαστικά, είναι λεπτά φύλλα από κατεργασμένο γυαλί με πάχος 0.3 χιλιοστά, τα οποία βρίσκονται σε ένα λεπτό φιλμ κολλητικής ταινίας. Είναι μέχρι 4 φορές ανθεκτικότερο από το κοινό γυαλί και έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: Όταν χτυπηθεί, θρυμματίζεται σε κόκκους χωρίς να σπάσει. Έτσι σε περίπτωση δυνατού χτυπήματος ή πτώσης, δεν κινδυνεύετε από κάποιον τραυματισμό.

H πρόταση της Belkin: ScreenForce TemperedGlass Privacy Treated Screen Protector

Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού: #3 – Full Face Tempered Curve

Έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια της οθόνης, ακόμα και το κυρτό της μέρος, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Tempered Glass, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Έχει ένα μαύρο περίγραμμα στο πλαίσιο, ακριβώς εκεί που καλύπτει το κυρτό μέρος, στο πλάι της οθόνης. Ωστόσο, το περίγραμμα αυτό δεν φαίνεται καθόλου στην οθόνη, καθώς περιμετρικά, εφάπτει επακριβώς πάνω στο δικό της περίγραμμά. Το περίγραμμα είναι μαύρης απόχρωσης για να κρύψει το… φυσικό περίγραμμα που θα δημιουργήσει η σκόνη μετά από καιρό, ακριβώς σε εκείνο το σημείο!

Η πρόταση της Belkin: SCREENFORCE™ TemperedCurve Screen Protector2

Σου άρεσε το άρθρο μας με τίτλο: «Η καλύτερη προστασία οθόνης κινητού: Ποια είναι η ιδανική επιλογή;»;

Βρείτε τις κορυφαίες ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη προστασία οθόνης κινητού και όχι μόνο, στο www.belkingreece.gr