Φορτιστές αυτοκινήτου, τα gadgets που κρατούν τα Android, iOS και Harmony κινητά μας φορτισμένα κατά την διάρκεια των διαδρομών μας. Είτε βρισκόμαστε κολλημένοι στην κίνηση με προορισμό το γραφείο και δεν έχουμε προλάβει να φορτίσουμε το smartphone μας, είτε πάμε για καλοκαιρινές διακοπές με το αυτοκίνητο στη μαγική Θάσο και χρειαζόμαστε συνεχώς ανοιχτό το GPS τους για να μας δείχνουν τον δρόμο, είναι σίγουρο ότι θα τους χρειαστούμε.

Φορτιστές αυτοκινήτου: 5+1 tips για σωστή και αποτελεσματική χρήση

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η διαδικασία φόρτισης κινητού στο αυτοκίνητο έχει τους δικούς της κανόνες ορθής χρήσης. Η εφαρμογή τους μας διασφαλίζει όχι μόνο τη σωστή φόρτιση του κινητού, αλλά και την διατήρηση της υγείας της μπαταρίας του αυτοκινήτου μας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να μείνουμε ποτέ ούτε χωρίς μπαταρία στο κινητό ούτε και στο αυτοκίνητο! Ποια είναι όμως όλα εκείνα τα tips που χρειάζεται να γνωρίζουμε για να χρησιμοποιούμε σωστά και αποτελεσματικά τους φορτιστές αυτοκινήτου; Ανακάλυψέ τα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

1. Τοποθέτησε σωστά το φορτιστή και το καλώδιό του

Οι φορτιστές αυτοκινήτου χρειάζεται να τοποθετηθούν σωστά, έτσι ώστε να επιτρέπουν τη ροή ισχύος. Μετά τη σωστή τοποθέτησή του στη θέση του αναπτήρα, έλεγξε αν η είσοδος και η έξοδος του καλωδίου του εφαρμόζουν σωστά με τη θύρα του φορτιστή και του κινητού σου.

2. Καθάρισε τη θύρα φόρτισης πριν τη χρήση

Ένας από τους λόγους που εμποδίζουν τους φορτιστές αυτοκινήτου να επιτελέσουν το… έργο τους είναι τυχόν λεκέδες στη θύρα φόρτισης. Φρόντισε επίσης να μην υπάρχουν άλλα αντικείμενα κοντά στο φορτιστή που να δημιουργούν προβλήματα.

3. Κλείσε τις μη απαραίτητες εφαρμογές του κινητού σου

Θα στοιχηματίζαμε ότι στο παρασκήνιο του smartphone σου λειτουργούν εφαρμογές με υψηλή κατανάλωση ενέργειας, όπως εφαρμογές βίντεο και παιχνιδιών. Όταν λοιπόν συνδέσεις τη συσκευή με το φορτιστή, καλύτερα να τις κλείσεις, εφόσον δεν τις χρειάζεσαι. Ο λόγος είναι ότι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας θα μειώσει την ταχύτητα της φόρτισης.

4. Απόφυγε να χρησιμοποιείς φορτιστές αυτοκινήτου σε υψηλές θερμοκρασίες

Βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία αυτοκινήτου δεν είναι υπερβολικά υψηλή πριν θέσεις σε λειτουργία το φορτιστή σου. Περίμενε μέχρι η θερμοκρασία να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και προσπάθησε ξανά.

5. Βεβαιώσου για τη συμβατότητα του φορτιστή αυτοκινήτου με τη συσκευή σου

Δεν ταιριάζουν όλοι φορτιστές αυτοκινήτου με όλες τις κινητές συσκευές. Συνιστούμε να χρησιμοποιείς τις λύσεις της Belkin, με θύρα USB-A ή USB-C, ανάλογα με τη συσκευή που θέλεις να φορτίσεις.

+1. Μην εκκινείς το αυτοκίνητο με συνδεδεμένους φορτιστές

Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως λάθος που κάνουμε ως οδηγοί με τους φορτιστές αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι ότι κατά την εκκίνηση, η μπαταρία αυτοκινήτου δίνει πολύ υψηλό φορτίο ρεύματος. Σε περίπτωση που αυτό περάσει στη συσκευή σου για οποιονδήποτε λόγο, ενδέχεται ακόμα και να την καταστρέψει. Γι’ αυτό λοιπόν, πρώτα βάζεις μπρος το αυτοκίνητο και μετά τους συνδέεις.

Ανακάλυψε τους νέους φορτιστές αυτοκινήτου της Belkin

Αναζητάς τους κορυφαίους φορτιστές αυτοκινήτου της αγοράς που θα καλύψουν άριστα της ανάγκες ταχείας φόρτισης του κινητού σου; Η BELKIN σχεδιάζει για σένα καινοτόμες λύσεις που συνδυάζουν υψηλή απόδοση, απόλυτη αξιοπιστία, αλλά και σύγχρονο design που κάνει την διαφορά. Με ισχύ έως 32 Watt μπορούν να φορτίσουν έως και δύο συσκευές ταυτόχρονα. Βρες λοιπόν το μοντέλο που ταιριάζει στις ανάγκες σου μέσα από τη νέα γκάμα της BELKIN και κράτα τη συσκευή σου ακμαία σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σου.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Φορτιστές αυτοκινήτου για κινητά και η χρήση τους»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.