Έλεγχος μπαταρίας κινητού, μία απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιούμε τακτικά με στόχο την «καλή υγεία» της. Η σωστή λειτουργία της μπαταρίας είναι μεγάλη υπόθεση – ειδικά στην περίπτωση που πραγματοποιούμε βαριά χρήση στη συσκευή μας. Ωστόσο, η διαδικασία του ελέγχου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στην περίπτωση λοιπόν που η μπαταρία αδειάζει γρήγορα – ή για να προλάβετε το συγκεκριμένο πρόβλημα – δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα που σας προτείνουμε.

Έλεγχος μπαταρίας κινητού σε 7 βήματα:

1. Κλείστε τις εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία

Όσο το smartphone μας είναι ενεργοποιημένο, ορισμένες εφαρμογές του λειτουργούν συνεχώς ακόμα και αν ο χρήστης δεν τις χρησιμοποιεί. Γι’ αυτό προτείνεται η απενεργοποίησή τους.

2. Απεγκαταστήστε προβληματικές εφαρμογές

Για εφαρμογές που δε λειτουργούν σωστά, προτείνεται η απεγκατάστασή τους.

Tip: Εναλλακτικά, προτείνεται η αντικατάστασή τους με Lite εκδόσεις τους, όπου αυτές υπάρχουν.

3. Πραγματοποιήστε update σε apps και software

Οι νέες εκδόσεις τους, σε πολλές περιπτώσεις, αντιμετωπίζουν και  θέματα μπαταρίας, βελτιώνοντας την απόδοση της συσκευής σας.

4. Έλεγχος μπαταρίας με ειδικό app

Πλέον, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές εφαρμογές που επιβλέπουν και βελτιώνουν την υγεία και την απόδοση των μπαταριών. Αναζητήστε την καλύτερη στο Play ή το Apple Store και εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματά της.

5. Πραγματοποιήστε επανεκκίνηση τηλεφώνου

Ένα restart ενδέχεται να δώσει ώθηση στη συσκευή σας, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα μπαταρίας.

6. Προχωρήστε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Σε περίπτωση που ο έλεγχος μπαταρίας κινητού και οι διαδικασίες τους δεν σας προσέφεραν λύση, τότε προχωρήστε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

7. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας

Αν τα προβλήματα εξακολουθούν, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου σας ή με κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο service.

Η σημασία της σωστής φόρτισης….

Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια ζωής της ισχύος της μπαταρίας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης του κινητού τηλεφώνου σας. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν τα αξεσουάρ φόρτισης που χρησιμοποιείτε. Οι λύσεις φόρτισης της BELKIN θα σας προσφέρουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία που ζητάτε. Έτσι, η μπαταρία σας θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο.

… και η ώρα να αλλάξετε μπαταρία κινητού

Ο έλεγχος μπαταρίας κινητού θα βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε να αυξηθεί η διάρκεια ζωής της. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου, η φόρτιση δεν θα διαρκεί όπως ήταν καινούργια. Εφόσον λοιπόν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το κανονικό μετά από μια σωστή φόρτιση, αντικαταστήστε την μπαταρία κινητού με μία καινούργια.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Έλεγχος μπαταρίας κινητού: Απαραίτητος για την σωστή διαχείρισή της»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog