AirTag: Το αξεσουάρ της Apple που σε βοηθά να παρακολουθείς και να βρίσκεις τα πράγματά σου – και όχι μόνο! Μικρό και κομψό, μπορεί να τοποθετηθεί στο Belkin μπρελόκ με τα κλειδιά σου, στο πορτοφόλι ή ακόμα και στο λουρί του σκύλου σου. Αφού το τοποθετήσεις εκεί που θέλεις, μπορείς να παρακολουθείς τα αντικείμενα ή τα κατοικίδια μέσα από την εφαρμογή Εύρεση. Και τα φανταστικά ατού του δε σταματούν εδώ…

Πώς λειτουργεί το AirTag

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις το AirΤag στα κλειδιά ή το σακίδιό σου. Το σετάρισμά του είναι εξαιρετικά απλό, καθώς με ένα άγγιγμα συνδέει το AirTag με το iPhone ή το iPad σου. Δώσε ένα χαρακτηριστικό όνομα στο AirTag, σύνδεσέ το στο αντικείμενο που θέλεις να παρακολουθείς και είσαι έτοιμος. Μπορείς επίσης να ρυθμίσεις τις ειδοποιήσεις του AirTag, έτσι ώστε να τις λαμβάνεις στο Apple Watch σου. Από κει και πέρα, αν χάσεις το αντικείμενο, μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί στην εφαρμογή κι εκείνη ξεκινά την διαδικασία εύρεσης. Η εύρεση λειτουργεί διαφορετικά για κοντινά και διαφορετικά για απομακρυσμένα αντικείμενα.

  • Εύρεση κοντινών αντικειμένων

Στην περίπτωση που το AirTag σου βρίσκεται κάπου κοντά, το iPhone θα συνδεθεί μαζί του μέσω Bluetooth και θα το εντοπίσει. Μπορείς μάλιστα να δεις την απόσταση από το AirTag στην οθόνη της συσκευής σου και να κατευθυνθείς κατευθείαν προς αυτό. Επιπλέον, τo AirTag θα αρχίσει να βγάζει και ήχο που θα σε βοηθήσει να το εντοπίσεις πιο εύκολα.

  • Εύρεση απομακρυσμένων αντικειμένων

Τα καλά νέα δε σταματούν, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσεις το AirTag σου, ακόμα και όταν βρίσκεται κάπου μακριά. Το AirTag στέλνει ασφαλές σήμα Bluetooth το οποίο καταγράφεται από κοντινές συσκευές Apple στο δίκτυο εύρεσης. Στη συνέχεια, οι συσκευές στέλνουν την τοποθεσία του AirTag στο iCloud. Μετά, μπορείς να πας στην εφαρμογή Εύρεση και να δεις το σημείο στον χάρτη.  Στην περίπτωση που το έχεις χάσει, μπορείς να ενημερώσεις τον χρήστη που θα το βρει, στέλνοντάς του και τα προσωπικά σου στοιχεία επικοινωνίας.

Το AirTag προστατεύει την ιδιωτικότητά σου!

Ολόκληρη η διαδικασία εύρεσης αντικειμένων είναι ανώνυμη και κρυπτογραφημένη. Έτσι, ο μόνος που μπορεί να δει που βρίσκεται το AirTag σου είσαι εσύ! Οι συσκευές που μεταδίδουν την τοποθεσία του παραμένουν επίσης ανώνυμες. Έτσι, ούτε η Apple ούτε και κανείς μπορεί να γνωρίζει την τοποθεσία του AirTag σου ή την ταυτότητα της συσκευής που σε βοηθά να το εντοπίσεις.

Με ειδικό σχεδιασμό ενάντια στην ανεπιθύμητη παρακολούθηση ανθρώπων

Airtag

Ο σχεδιασμός του AirTag εμποδίζει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση ανθρώπων. Έτσι, αν το AirTag τρίτου βρεθεί στα πράγματά σου, τότε το iPhone σου θα παρατηρήσει ότι ταξιδεύει μαζί σου, στέλνοντας ειδοποίηση. Στην περίπτωση που δεν το εντοπίσεις, θα αρχίσει να παίζει έναν ήχο, έτσι ώστε να σε ενημερώσει ότι είναι εκεί.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας AirTag: 1 χρόνος +

Χάρη στην ιδιαίτερα αποδοτική μπαταρία του, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη διάρκεια ζωής της. Το AirTag έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει λειτουργία που μπορεί να ξεπεράσει και τον ένα χρόνο! Όταν έρθει η ώρα αντικατάστασής της, θα λάβεις τη σχετική ενημέρωση στο iPhone σου! Επιπλέον δε χρησιμοποιεί δεδομένα που μπορεί να σε χρεώσουν.

Υψηλή ανθεκτικότητα με πιστοποίηση

Το AirTag ξεχωρίζει για την υψηλή ανθεκτικότητά του στο νερό και στη σκόνη. Έχει μάλιστα δοκιμαστεί σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου, εξασφαλίζοντας αξιολόγηση IP67 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60529 (μέγιστο βάθος 1 μέτρο για έως και 30 λεπτά). Η ανθεκτικότητα στο νερό και στη σκόνη δεν είναι μόνιμη και ενδέχεται να μειωθεί εξαιτίας φυσιολογικών φθορών.

Συμβατότητα AirTag με smart συσκευές Apple

Το AirTag είναι συμβατό με iPhone SE, iPhone 6s ή νεότερο μοντέλο, iPod touch (7th generation) με iOS 14.5 ή νεότερη έκδοση, iPad Pro, iPad (5th generation ή νεότερο), iPad Air 2 ή νεότερο, iPad mini 4 ή νεότερο με τουλάχιστον iPadOS 14.5. Ωστόσο, η εύρεση ακριβείας είναι συμβατή μόνο με iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Βάλε το Apple AirTag στο Belkin μπρελόκ ή καραμπίνερ σου!

airtag

‎Τo Apple AirTag δημιουργήθηκε για να σε βοηθά να βρίσκεις όλα τα αντικείμενα που ψάχνεις ή έχεις χάσει. Μην ξεχνάς όμως ότι μπορείς να απογειώσεις την κομψότητα, τη λειτουργικότητα και την ευχρηστία του, τοποθετώντας το μέσα σε ένα Belkin μπρελόκ ή καραμπίνερ. Τα νέα αξεσουάρ της Belkin για το AirTag σου το μεταμορφώνουν σε πραγματικό κόσμημα με το οποίο μπορείς να συνδέσεις τα κλειδιά, το backpack ή το κατοικίδιό σου. Μάλιστα, όλα τους διαθέτουν ανοιχτό σχεδιασμό που αφήνει το λογότυπο της Apple πλήρως ορατό. Ανακάλυψε τη νέα σειρά Belkin αξεσουάρ για το AirTag και απόκτησε αυτό που σου ταιριάζει μέσα από το δίκτυο συνεργατών Belkin σε όλη την Ελλάδα.

 

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «AirTag από την Apple: Για να μη χάνεις ποτέ τίποτα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog.