WiFi 6, η τελευταία έκδοση του WiFi προτύπου επικοινωνίας που έρχεται να διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Πώς; Υποστηρίζοντας ακόμα υψηλότερες ταχύτητες ίντερνετ και επιτρέποντας ακόμα περισσότερες συσκευές να συνδεθούν σε ένα οικιακό δίκτυο. Τι είναι όμως στην πράξη και ποια τα πλεονεκτήματά του που το κάνουν να ξεχωρίζει; Ανακάλυψέ τα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σένα.

WiFi 6 vs WiFi 5

Η νέα έκδοση του WiFi παρουσιάζει μία σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με την προηγούμενη. Το WiFi 6, το οποίο μπορείς να το συναντήσεις και ως 802.11ax, αποτελεί τον αντικαταστάτη του WiFi 5 ή 802.11ac. Μεταξύ άλλων, το νέο πρότυπο φέρνει:

1. 3 φορές υψηλότερη ταχύτητα σύνδεσης στο ίντερνετ

Η ταχύτητα σύνδεσης μέσω WiFi 6 είναι 3 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με το WiFi 5. Συγκεκριμένα, η υποστηριζόμενη ταχύτητα του WiFi 6 μπορεί να φτάσει τα 9,6 Gbps, την ώρα που το WiFi 5 αγγίζει μόλις τα 6,9 Gbps

2. Υποστήριξη αυξημένου αριθμού διασυνδεδεμένων συσκευών

Χωρίς μείωση ποιότητας ή ταχύτητας των επιμέρους συνδέσεων, χάρη στη βελτιωμένη σηματοδοσία ελέγχου πρόσβασης μεσαίας πρόσβασης (MAC).

3. Καλύτερη κάλυψη του χώρου σου

Χάρη στην τεχνολογία BSS Color, το WiFi 6 αγνοεί τυχόν παρεμβολές από γειτονικές συσκευές, προσφέροντας πλήρη κάλυψη δικτύου.

4. Χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας για τις συνδεδεμένες συσκευές WiFi 6

Η τεχνολογία του WiFi 6 προγραμματίζει τον κύκλο μετάδοσης των συσκευών σου. Έτσι, τους επιτρέπει να βρίσκονται περισσότερη ώρα σε λειτουργία ύπνου (sleep mode), άρα και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

5. Μεγαλύτερη ασφάλεια

Το WiFi 6 προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, καθώς ενσωματώνει το νέο πρωτόκολλο ασφαλείας WPA 3. Έτσι, μειώνεται η πιθανότητα κακόβουλων ενεργειών από hackers στο δίκτυό οου.

Συσκευές συμβατές με το πρότυπο WiFi 6

H υποστήριξη Wi-Fi 6 τεχνολογίας βρίσκεται ψηλά στη λίστα των αδιαπραγμάτευτων χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει κάθε smart συσκευή. Νέα laptops, smartphones, αλλά και κονσόλες όπως το Playstation 5 έρχονται να την ενσωματώσουν, προσφέροντάς σου μία ανώτερη εμπειρία χρήσης. Αν λοιπόν στο άμεσο μέλλον σκοπεύεις να αναβαθμίσεις κάποια συσκευή σου, τότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ό,τι διαθέτει συμβατότητα με Wi-Fi 6.

Η λειτουργία του WiFi 6 βασίζεται στο router

Το νέο πρότυπο Wi-FI 6 βασίζει την αποτελεσματικότητά του στα router νέας γενιάς, γνωστά και ως AX routers. Αυτά, δημιουργήθηκαν για να το υποστηρίζουν άριστα, διανέμοντας τις υπερυψηλές ταχύτητες στις συσκευές που συνδέονται σε αυτό. Μπορούν μάλιστα να διαχειριστούν περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα σε αντίθεση με τα συμβατικά router, κάτι που τα καθιστά ιδανική επιλογή για έξυπνα σπίτια ή και επιχειρήσεις.

Η Belkin, ο παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης, προσφέρει ήδη στην αγορά τα νέα της Wi-Fi 6 routers που κάνουν την διαφορά. Προετοίμασε λοιπόν τον χώρο σου για το μέλλον του WiFi και βελτίωσε την ποιότητα δικτύου στις συσκευές σου, με την αγορά ενός router WiFi 6. Μπες στο www.belkingreece.gr και ανακάλυψε τα :

Το router WiFi 6 AX1800 προσφέρει υψηλές ταχύτητες σε περισσότερες από 20+  συσκευές στο οικιακό δίκτυό σου. Χάρη στο ομαλό και σταθερό σήμα, όλοι μπορούν να στριμάρουν, να παίζουν και να κάνουν παρέα online με άφθονο εύρος ζώνης. Πρόκειται επίσης για την ιδανική επιλογή για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.

Το router WiFi 6 AX3200 προσφέρει υψηλές ταχύτητες σε περισσότερες από 25+ συσκευές στο οικιακό δίκτυό σου. Σε σύγκριση μάλιστα με το AX1800, υποστηρίζει ταχύτητες 3,2 Gbps αντί για 1,8 Gbps ενώ επιτυγχάνει ακόμα μεγαλύτερη κάλυψη.

Και τα δύο routers διαθέτουν:

  • Δύο ζώνες για ταυτόχρονο στριμάρισμα, παιχνίδι και κοινωνική δικτύωση
  • Εύκολη ρύθμιση μέσω προγράμματος περιήγησης
  • Δυνατότητα γονικού ελέγχου και δημιουργία δίκτυου επισκεπτών
  • Αυτόματες ενημερώσεις υλικολογισμικού

 

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «WiFi 6: Πιο γρήγορο, πιο ασφαλές, πιο αποτελεσματικό!»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.