«Το κινητό μου φορτίζει πολύ αργά», ένα ακόμα συνηθισμένο ζήτημα με το οποίο έρχονται συχνά-πυκνά αντιμέτωποι οι χρήστες smartphones. Μπορεί τα πρώτα κινητά τηλέφωνα να χρειάζονταν πολλές ώρες φόρτισης, όμως αυτό είναι κάτι που πλέον δεν ισχύει. Τα σύγχρονα smartphones, χάρη στην τεχνολογία ιόντων λιθίου που διαθέτουν οι μπαταρίες τους, σε συνδυασμό μάλιστα με τις νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, μπορούν να ολοκληρώσουν ένα κύκλο φόρτισης ακόμα και σε λιγότερο από μία ώρα. Έτσι, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό να αργούν να φορτίζουν. Ποιες είναι όμως οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο της αργής φόρτισης κινητού και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Όλες οι αιτίες που το κινητό μου φορτίζει πολύ αργά

1. Χρησιμοποιείτε φθαρμένα αξεσουάρ

Αν κι εσείς αναρωτιέστε «γιατί το κινητό μου φορτίζει πολύ αργά», τότε είναι σημαντικό να ελέγξετε τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε. Στην περίπτωση που το κινητό σας δε φορτίζει το ίδιο γρήγορα όσο παλιά, τότε το πρόβλημα είναι πιθανό να οφείλεται σε κάποιο φθαρμένο καλώδιο ή φορτιστή. Γι’ αυτό, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε άλλα αξεσουάρ φόρτισης.

2. Φορτίζετε το κινητό από υπολογιστή

Μήπως χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή για να φορτίσετε το κινητό σας; Σε μία τέτοια περίπτωση, η φόρτιση πραγματοποιείται πιο αργά. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να φορτίζετε το smartphone σας με φορτιστή τοίχου, απευθείας από ηλεκτρική πρίζα.

3. Χρησιμοποιείτε το κινητό όσο φορτίζει

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα που να απαγορεύει την παράλληλη χρήση και φόρτιση του κινητού. Ωστόσο, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μπαταρία δε φορτίζει τόσο γρήγορα. Αν λοιπόν βιάζεστε, καλύτερα να μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας όσο φορτίζει.

4. Έχετε ανοιχτές εφαρμογές που επηρεάζουν τη φόρτιση

Είναι γεγονός ότι μερικές εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο του λογισμικού του τηλεφώνου σας όχι μόνο αδειάζουν τη μπαταρία του, αλλά προκαλούν ακόμα και αργή φόρτιση. Ελέγξτε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές και αφαιρέστε τις. Εκτός από τη βελτίωση των επιδόσεων της μπαταρίας, θα διαπιστώσετε σίγουρα και σημαντική βελτίωση στη συνολική απόδοση του smartphone σας.

5. Πρόβλημα με τη θύρα USB

Λόγω της καθημερινής χρήσης του κινητού, είναι πιθανό κάποια στιγμή να στραβώσει ή να σκουριάσει η θύρα φόρτισης του. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα φακό για να ελέγξτε το εσωτερικό της θύρας και να ανακαλύψετε ίχνη φθοράς που εμποδίζουν τη σωστή επαφής της με το φορτιστή. Εφόσον δε μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας το πρόβλημα, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο τεχνικό.

6. Η μπαταρία του κινητού σας χρειάζεται αντικατάσταση

Στην περίπτωση που το κινητό φορτίζει πολύ αργά, το πρόβλημα ενδέχεται να είναι η μπαταρία του και η παλαιότητά της. Καθώς μια μπαταρία ιόντων λιθίου πλησιάζει στο τέλος του κύκλου ζωής της, το ποσοστό της φόρτισης και η δυνατότητα παροχής ενέργειας μειώνεται. Γι’ αυτό, ελέγξτε τη μπαταρία του κινητού σας και εξετάστε το ενδεχόμενο να την αντικαταστήσετε.

7. Χρησιμοποιείτε φορτιστή αμφίβολης ποιότητας

Στην περίπτωση που το κινητό σας δε φορτίζει σωστά, τότε το πρόβλημα ενδέχεται να οφείλεται στη χρήση μη αξιόπιστου φορτιστή. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα πιστοποιημένα αξεσουάρ φόρτισης με εγνωσμένη αξία. Οι κορυφαίοι φορτιστές της BELKIN αποτελούν την ιδανική επιλογή. Αφενός εξασφαλίζουν την τάχιστη δυνατή φόρτιση της συσκευής σας, αφετέρου είναι κατασκευασμένοι με τα πιο υψηλά standards ποιότητας. Έτσι, μπορείτε να είστε πάντα σίγουροι για την απόδοσή τους.

Ανακαλύψτε τη νέα σειρά αξεσουάρ φόρτισης της BELKIN

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Το κινητό μου φορτίζει πολύ αργά»: 6+1 λόγοι;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog