Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο; Ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, καθώς υπάρχουν κάποια απαραίτητα αντικείμενα, που πρέπει να έχετε μαζί σας. Δεν είναι μόνο ότι σε υποχρεώνει ο νόμος να τα έχεις μαζί και ίσως σου τα ζητήσουν σε κάποιον έλεγχο. Είναι και ότι κάποια εξ αυτών, μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια κρίσιμη περίσταση. Ας δώσουμε λοιπόν μια απάντηση στο ‘τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο’, βάσει νόμου αλλά και σε ένα ιδανικό σενάριο.

Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο; Τα… υποχρεωτικά αντικείμενα!

#1. Άδεια και δίπλωμα

Κάθε οδηγός οφείλει και πρέπει να έχει μαζί του την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το προσωπικό δίπλωμα οδήγησής του. Είναι τα πρώτα πράγματα που θα σου ζητηθούν σε έναν έλεγχο ή σε ένα ατυχές αυτοκινητιστικό συμβάν.

#2. Ρεζέρβα

Κάθε ΙΧ πρέπει να έχει τη ρεζέρβα του στο πορτμπαγκάζ του. Ασφαλώς, δεν είναι μόνο το διοικητικό πρόστιμο των 80 ευρώ αλλά η χρησιμότητά της αν «μείνεις» στη μέση του πουθενά.

#3. Πυροσβεστήρας

Ασφαλώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξηγήσουμε τη χρησιμότητα ενός πυροσβεστήρα ειδικά τους θερινούς μήνες. Μπορεί να κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην κατάσβεση του οχήματός σου, αλλά και στο όχημα κάποιου άλλου ή σε μια μικρή δασική φωτιά.

#4. Ανακλαστικό γιλέκο & τρίγωνο

Αμφότερα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται στο αυτοκίνητο καθώς θα φανούν χρήσιμα σε μια έκτακτη ανάγκη. Ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

#5. Γυαλιά οράσεως

Αν χρησιμοποιείς απαραίτητα γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής κατά την οδήγηση, τότε θα πρέπει να έχεις κι ένα εφεδρικό ζευγάρι. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, επομένως ένα επιπλέον ζευγάρι στο ντουλαπάκι, θα ήταν παραπάνω από χρήσιμο.

#6. Κουτί πρώτων βοηθειών

Ίσως το πιο απαραίτητο αξεσουάρ αυτοκινήτου χρήσιμο σε απευκταία σενάρια. Πρέπει να περιέχει τουλάχιστον τα βασικά: Γάζες, επιδέσμους, ψαλίδι, οινόπνευμα, Οξυζενέ, γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό!

Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο; Τα… μη υποχρεωτικά, αλλά χρήσιμα αντικείμενα!

#1. Σουγιαδάκι

Ένα μικρό αντικείμενο που δεν χρειάζεται συχνά αλλά αν δεν το έχεις θα εύχεσαι να το είχες. Θα σου έλυνε τα χέρια στα πιο απλά tasks: όπως το να άνοιγες μια συσκευασία ή να έκοβες ένα σκοινί.

#2. Φακός

Ακόμα κι αν δεν είσαι camper ή ορεινός δρομέας, ένας φακός είναι πάντα χρήσιμος σε ένα αυτοκίνητο. Στο απλούστερο σενάριο, απλώς σκέψου ότι νύχτωσε κι έπεσε κάτι κάτω από το κάθισμα του οδηγού.

#3. Πανάκια καθαρισμού – μωρομάντιλα

Η ευκολότερη λύση για να καθαρίσεις σβέλτα τα χέρια σου ή μία επιφάνεια του οχήματός που λερώθηκε.

#4. Άλλα ρούχα

Μια «αλλαξιά» είναι πάντα χρήσιμη. Ίσως βραχείς λόγω βροχής ή λερωθείς φτιάχνοντας κάτι στο αυτοκίνητο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα συμβεί η αναποδιά. Οπότε καλύτερα να είσαι προνοητικός!

#5. Φορτιστής αυτοκινήτου

Έπεσες στην κίνηση, δεν υπολόγισες τον χρόνο ή απλά… χάθηκες; Το τελευταίο που θες, είναι να ξεμείνεις από κινητό λόγω μπαταρίας. Ένας φορτιστής αυτοκινήτου θα σε έσωζε από απρόβλεπτες καταστάσεις. Η BELKIN σχεδιάζει για σένα λύσεις που συνδυάζουν υψηλή απόδοση και απόλυτη αξιοπιστία. Με ισχύ μέχρι 32 Watt μπορούν να φορτίσουν ακόμα και δύο συσκευές ταυτόχρονα. Βρες λοιπόν το μοντέλο που σε καλύπτει μέσα από τη νέα γκάμα της BELKIN και μην ανησυχείς για τίποτα!

Ανακάλυψε περισσότερα χρήσιμα gadget για το αυτοκίνητό σου και όχι μόνο,  μέσα από το www.belkingreece.gr.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Τι πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο:»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog