«Τι κινητό να πάρω»: το ερώτημα που αφορά όλους τους tech users που σκέφτονται να αγοράσουν μία νέα συσκευή. Με την τεχνολογία των smartphones να εξελίσσεται ραγδαία, κάθε υπεύθυνος καταναλωτής πρέπει να πραγματοποιεί τακτικά το δικό του «update» στα τεχνολογικά trends, έτσι ώστε να πραγματοποιεί και τις σωστές αγορές. Στις μέρες μας εξάλλου, ένα κινητό τηλέφωνο μας προσφέρει πολλά περισσότερα από τηλεφωνικές κλήσεις – είναι το εισιτήριό μας για τον ψηφιακό κόσμο. Γι’ αυτό και η αγορά του πρέπει να πραγματοποιείται μετά από σωστή έρευνα και σκέψη, έτσι ώστε να εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες μας.

Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές αγοράς smartphone που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να επιλέξουμε σωστά; Για να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας, η BELKIN μας παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο οδηγό αγοράς 8+1 σημείων, βασισμένο στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

«Τι κινητό να πάρω»: Αυτά είναι τα κριτήρια για την αγορά του

1. Επιλογή λειτουργικού συστήματος: το πρώτο δίλημμα

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε σήμερα νέο smartphone, τότε το πρώτο δίλημμα με το οποίο θα έρθετε αντιμέτωποι είναι η επιλογή συσκευής με βάση το λειτουργικό της σύστημα. Οι κορυφαίες επιλογές της αγοράς είναι τα δύο άριστα λειτουργικά συστήματα Android της Google και iOS της Apple. Όποιο κι αν επιλέξετε, θα σας προσφέρει ευκολία χρήσης, μοναδικές λειτουργίες, καθώς και πληθώρα χρήσιμων εφαρμογών. Μεγάλα πλεονεκτήματα του Android είναι τόσο η πληθώρα επιλογών παραμετροποίησης που προσφέρει όσο και η ευελιξία στη μεταφορά αρχείων. Από την άλλη, το IOS αποτελεί ένα εξαιρετικά ασφαλές οικοσύστημα με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που βελτιώνονται σε κάθε του αναβάθμιση.

2. Το κατάλληλο μέγεθος οθόνης

Στην ερώτηση «τι κινητό να πάρω», το μέγεθος της οθόνης αποτελεί μία από τις πρώτες απαντήσεις που μας έρχονται στο μυαλό. Μία μεγάλη οθόνη προσφέρει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια για χρήση, μεγαλύτερη ευκρίνεια, καθώς και πιο άνετη θέαση. Πλέον, η οθόνη στα περισσότερα κινητά ξεπερνά τις 6 ίντσες, με τις ναυαρχίδες των εταιρειών να προσεγγίζουν ακόμα και τις 6.5 ίντσες. Ωστόσο, το ιδανικό μέγεθος δεν είναι πάντα το μεγαλύτερο, αλλά αυτό που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και την αισθητική μας.

3. Η ανάλυση οθόνης & η σημασία των pixels

Κι ενώ το μέγεθος οθόνης είναι ένα θέμα υποκειμενικό, το ίδιο δεν συμβαίνει και με την ανάλυσή της. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά κινητές συσκευές με αναλύσεις HD, Full HD, Quad HD έως και 4Κ. Όλα τα κινητά με ανάλυση οθόνης Full HD (1920×1080) και πάνω προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης, η οποία και κορυφώνεται στα 4Κ κινητά (3840×2160). Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο αριθμός των pixels που περιέχονται σε κάθε ίντσα της οθόνης (Pixel Density). Όσο μεγαλύτερος είναι, τόσο πιο λεπτομερής γίνεται η ανάλυση που προσφέρει η οθόνη, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την εμπειρία προβολής.

4. «Τι κινητό να πάρω»: Οι παράγοντες του επεξεργαστή και της RAM

Παίζετε παιχνίδια ή πραγματοποιείτε απλή καθημερινή χρήση της κινητής σας συσκευής, σερφάροντας κυρίως στο διαδίκτυο; Οι επιδόσεις του επεξεργαστή και της RAM του κινητού σας εξαρτώνται από το είδος χρήσης που πραγματοποιείτε. Αν αναζητάτε κάτι παραπάνω από απλό multitasking, προτιμήστε κάποιο πολυπύρηνο smartphone με οχταπύρηνο επεξεργαστή υψηλής ισχύος, καθώς και την υψηλότερη δυνατή μνήμη RAM. Φυσικά, το πόση RAM χρειαζόμαστε έχει να κάνει και με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούμε, καθώς άλλες είναι οι απαιτήσεις του Android και άλλες του iOS.

5. Ήχος του κινητού & ο ρόλος των ακουστικών

Ο ήχος που προσφέρουν οι κινητές συσκευές αποτελεί ένα σημαντικό κριτήριο για την αγορά τους. Αναβαθμίστε την απόδοσή του, συνοδεύοντας την αγορά του νέου σας κινητού με τα κορυφαία ακουστικά ROCKSTAR™ της BELKIN. Αν λοιπόν αγαπάτε τα audiobooks, τη μουσική ή τις ταινίες, τότε θα αποτελέσουν σίγουρα την πιο χρήσιμη προσθήκη στα αξεσουάρ του κινητού σας. Εξοπλισμένα με χαρακτηριστικά όπως ανθεκτικότητα στο νερό και ηχομόνωση, σας εγγυώνται ένα ανώτερο ηχητικό αποτέλεσμα, εμποδίζοντας κάθε εξωτερικό θόρυβο. Συνοδεύονται μάλιστα από τρία μεγέθη μαλακών και εύκαμπτων άκρων σιλικόνης, για να επιλέξετε αυτό που σας προσφέρει την πιο άνετη εφαρμογή.

6. «Τι κινητό να πάρω με βάση την απόδοση της κάμεράς του;»

Όταν περνά από το μυαλό μας το ερώτημα «τι κινητό να πάρω», ένα από τα πρώτα πράγματα που σίγουρα σκεφτόμαστε είναι η κάμερα του ή καλύτερα… οι κάμερές του. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα εξοπλίζονται με τουλάχιστον δύο βασικές κάμερες, προσφέροντας την δυνατότητα λήψεων τόσο με κανονικό όσο και με ευρυγώνιο φακό. Υπάρχουν επίσης και κινητά με επιπλέον κάμερα για το bokeh εφέ,  δηλαδή το καλαίσθητο θάμπωμα εκτός εστίασης σε μία φωτογραφία. Για την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της βασικής κάμερας του νέου σας κινητού, προτιμήστε συσκευές με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.  Θα σας χαρίσει αναβαθμισμένο αποτέλεσμα, ειδικά στη λήψη βίντεο.

7. Λύσεις αποθήκευσης υλικού και αύξησής της

Μήπως βγάζετε πολλές φωτογραφίες ή πραγματοποιείτε συχνά downloading περιεχομένου; Για να μη χρειαστεί ποτέ να σβήσετε δεδομένα από τη μνήμη του κινητού σας τηλεφώνου, επιλέξτε τη χωρητικότητα αποθήκευσης που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Συνήθως, μία χωρητικότητα 128GB μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανάγκες του μέσου χρήστη. Για επιπλέον χώρο μνήμης, προτιμήστε επίσης συσκευές με δυνατότητα επέκτασης μνήμης.

8. Η αυτονομία της μπαταρία κινητού

Η αυτονομία μίας συσκευής εξαρτάται κυρίως από τη χωρητικότητα της μπαταρίας της και το πως αυτή γίνεται διαχειρίσιμη από το λογισμικό. Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε μία κινητή συσκευή με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας, η οποία και θα σας εξασφαλίσει υψηλή αυτονομία. Για να είστε μάλιστα απόλυτα σίγουροι ότι δε θα μείνετε ούτε στιγμή χωρίς μπαταρία, συνοδεύστε την αγορά νέου κινητού με το κατάλληλα αξεσουάρ. Τα power banks και οι φορτιστές αυτοκινήτου της BELKIN είναι σίγουρα οι λύσεις που χρειάζεστε.

+1.   Οι νέες συσκευές προσφέρουν ταχεία και ασύρματη φόρτιση

Τα τελευταία χρόνια, οι νέες συσκευές που παρουσιάζονται προσφέρουν δύο ιδιαίτερα χρήσιμες δυνατότητες: την ταχεία και την ασύρματη φόρτιση. Οι απαιτήσεις της εποχής επιβάλλουν τη μείωση του χρόνου φόρτισης, αφού κανένας δε μπορεί να περιμένει για ώρες. Έτσι, οι εταιρείες δούλεψαν πάνω σε αυτή την τεχνολογία, προσφέροντας λύσεις ταχείας φόρτισης μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Επιπλέον, δούλεψαν πάνω στην τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζονται καλώδια. H BELKIN, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής, προσφέρει τις πιο αξιόπιστες λύσεις ταχείας και κλασικής φόρτισης. Ενδεικτικά, ο φορτιστής τοίχου BOOST↑CHARGE USB-C 18W μπορεί να φορτίσει ένα iPhone 8 ή νεότερο μοντέλο της σειράς από το 0% στο 50% μέσα σε 30 λεπτά.

Κάντε την ιδανική αγορά κινητού με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες!

Στις μέρες μας, ένα smartphone δεν αποτελεί ένα απλό τηλέφωνο, αλλά ένα εργαλείο της καθημερινότητάς μας. Αυτές οι συσκευές, εκτός από την δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων, προσφέρουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, λειτουργούν ως ψηφιακά πορτοφόλια, ενώ έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό και τις φωτογραφικές μηχανές. Με άλλα λόγια, αποτελούν το εισιτήριό μας για τον ψηφιακό κόσμο της νέες εποχής. Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι δυνατότητές τους αναβαθμίζονται συνεχώς, χρειάζεται να είμαστε ενημερωμένοι σχετικά με όσα προσφέρουν. Από κει και πέρα, όσοι έχουν υψηλές απαιτήσεις από τις συσκευές τους, είναι σημαντικό να επιλέγουν τις πιο αξιόπιστες λύσεις της αγοράς, συνοδεύοντάς τις από τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα τους δώσουν επιπλέον αξία. Γιατί τελικά, ακόμα και η επιλογή smartphone αποτελεί μία ιδιότυπη επένδυση, ειδικά για όσους το χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς ή… διασκέδασης!

 

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Τι κινητό να πάρω: 8+1 πολύτιμες συμβουλές για αγορά»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο BELKIN Blog.