Σύνδεση κινητού με τηλεόραση, ένα θέμα που αφορά όλους τους users που θέλουν να απολαμβάνουν στο έπακρο τα οφέλη της τεχνολογίας. Το smartphone μας αποτελεί μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες όλων μας. Μέσα από αυτό επικοινωνούμε, σερφάρουμε, στριμάρουμε ή απολαμβάνουμε μουσικές και games κάθε στιγμή. Ωστόσο, η οθόνη του συνήθως δεν ξεπερνά τις 6 – 6,5 ίντσες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη αίσθηση εμπειρία ήχου και εικόνας. Μάλιστα, η πολύωρη χρήση του ενδέχεται να κουράσει τα μάτια μας.

Η σύνδεση κινητού με τηλεόραση είναι η λύση

Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να συνδυάσετε τα οφέλη του κινητού με την εμπειρία ψυχαγωγίας μίας τηλεόρασης; Εκμεταλλευτείτε το μέγεθος της tv σας, συνδέοντας το κινητό σας σε αυτή και προβάλλοντας περιεχόμενο απευθείας στην οθόνη της. Μεταξύ άλλων μπορείτε να:

  • Σερφάρετε με την άνεση της μεγάλης οθόνης της tv
  • Προβάλλετε φωτογραφίες και βίντεο
  • Απολαμβάνετε μία ανώτερη εμπειρία ήχου
  • Προβάλλετε τις ταινίες σας από το κινητό στην οθόνη της τηλεόρασης
  • Χειρίζεστε apps του κινητού με βασική οθόνη την tv σας
  • Παίζετε τα αγαπημένα σας video games!

Όλοι οι τρόποι για σύνδεση κινητού με τηλεόραση

Πώς όμως μπορείτε να πραγματοποιήσετε την σύνδεση κινητού με τηλεόραση εύκολα και αποτελεσματικά; Οι τρόποι σύνδεσης είναι τόσο ενσύρματοι όσο και ασύρματοι. Ανάμεσα στις επιλογές σας είναι οι εξής:

1. Ασύρματη σύνδεση κινητού με Smart TV

Από την στιγμή που η τηλεόρασής σας είναι smart, τότε δεν χρειάζεστε καλώδια. Αρχικά συνδέστε smartphone και smart tv στο οικιακό σας δίκτυο. Στη συνέχεια, βρείτε την σχετική επιλογή για ασύρματη σύνδεση στο μενού ρυθμίσεων του κινητού. Το κινητό θα εντοπίσει την τηλεόραση και θα πραγματοποιήσει το pairing. Η λειτουργία ασύρματης σύνδεσης ονομάζεται Miracast στις Android συσκευές και AirPlay στις Ios.

2. Ασύρματη σύνδεση κινητού με τηλεόραση μέσω Chromecast

Πρόκειται για μία universal λύση για την σύνδεση οποιουδήποτε smartphone με την τηλεόραση. H Chromecast συσκευή συνδέεται στην τηλεόρασή σας μέσω HDMI. Αφού την συνδέσετε, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Google Chrome και να την συγχρονίσετε με την τηλεόραση. Έτσι, θα μπορείτε να στριμάρετε τα πάντα από το κινητό στην τηλεόραση.

3. Ενσύρματη σύνδεση με καλώδιο BELKIN

Αυτός είναι ο πιο απλός, αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος για την σύνδεση κινητού με οποιαδήποτε τηλεόραση που διαθέτει θύρα HDMI ή VGA. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το κατάλληλο BELKIN καλώδιο το οποίο του από την μία του άκρη θα πρέπει να έχει θύρα HDMI ή VGA – ανάλογα με την τηλεόρασή σας – και από την άλλη USB ή Lighning, ανάλογα με την συσκευή κινητού που χρησιμοποιείτε. ‘Ετσι, θα απολαμβάνετε μία κορυφαία εμπειρία ήχου και εικόνας, με χειρισμό από το κινητό, απευθείας από την τηλεόρασή σας.

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες λύσεις συνδεσιμότητας της BELKIN εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Σύνδεση κινητού με τηλεόραση: Οι 3 τρόποι»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο BELKIN Blog.