Σύνδεση εκτυπωτή με laptop, μια διαδικασία λίγων λεπτών που ωστόσο ενδέχεται να… σε δυσκολέψει. Ίσως και συ κατά το παρελθόν να έχεις ταλαιπωρηθεί έως και… ώρες προσπαθώντας να την πραγματοποιήσεις, συχνά εις μάτην. Για να μη βρεθείς λοιπόν ξανά σε αυτή τη θέση, σου προτείνουμε να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί. Εδώ, θα βρεις όλα τα S.O.S σημεία στα οποία χρειάζεται να επιδείξεις ιδιαίτερη προσοχή για να μη χαθείς, ακόμα και αν αυτά δε γράφονται στις οδηγίες χρήσης του εκτυπωτή σου. Πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικά!

Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις στην σύνδεση εκτυπωτή με laptop

#1: Είναι συμβατό το λειτουργικό σύστημα του laptop με τον εκτυπωτή σου;

Το να υποστηρίζεται το εκτυπωτικό μηχάνημα που αγόρασες από το λειτουργικό σύστημα του φορητού σου υπολογιστή είναι μια άκρως απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να επιτευχθεί η ζευγοποίηση και να μπορέσει να λειτουργήσει. Σχετικά με αυτό, μπορείς να ενημερωθείς κατάλληλα από το κατάστημα αγοράς του εκτυπωτή ή εναλλακτικά, απ’ ευθείας από την ηλεκτρονική σελίδα του κατασκευαστή. Μάλιστα, από εκεί μπορείς να κατεβάσεις και την τελευταία έκδοση οδηγού (driver). Οι περισσότεροι εκτυπωτές αναβαθμίζουν τα προγράμματα των drivers για τα νέα λειτουργικά συστήματα, ωστόσο δεν είναι λίγα τα μοντέλα που παύουν να υποστηρίζονται σε νέα συστήματα.

#2: Ακολούθησε βήμα – βήμα τις οδηγίες και σύνδεσε το USB σε σωστό timing

Με το που λάβεις τον κατάλληλο driver, μπορείς να ξεκινήσεις την εγκατάστασή του. Ακολούθησε βήμα προς βήμα τις οδηγίες που εμφανίζει η εφαρμογή και σύνδεσε το καλώδιο USB μόνο όταν αυτό σου ζητηθεί. Κατά την εγκατάσταση των ασύρματων και των δικτυακών εκτυπωτών, ενδεχομένως και να μην χρειάζεται το καλώδιο USB για να τους ρυθμίσεις για πρώτη φορά. Ωστόσο, σε κάποιους ασύρματους εκτυπωτές, αυτό απαιτείται για να ολοκληρώσουν την αρχική τους ασύρματη σύνδεση.

#3: Έλεγξε το μάκρος και την ποιότητα του καλωδίου USB

Πλέον, σε πολλές συσκευασίες εκτυπωτών δεν περιλαμβάνεται το καλώδιο USB. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα χρειαστεί να το προμηθευτείς από μόνος σου. Το μάκρος και η ποιότητα κατασκευής που θα επιλέξεις είναι κομβικής σημασίας, καθώς ίσως και να επηρεάσει την επικοινωνία του εκτυπωτή με το laptop σου. Για να είσαι σίγουρος, προτίμησε καλώδια USB με μέγιστο μήκος 1,5 μέτρο τα οποία να περιλαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικό φίλτρο στη μια άκρη τους για καλύτερα αποτελέσματα.

#4: Μην αγνοείς τις ενδείξεις που ίσως εμφανίζονται στην οθόνη

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης του εκτυπωτή στο laptop, μπορεί να εμφανιστούν μηνύματα με σφάλματα τα οποία να σας ενημερώνουν πως δεν θα γίνει σωστά η εγκατάσταση ή ίσως και να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καν! Δεν πρέπει να τα αγνοήσεις, καθώς θα χάσεις πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας το τι πάει στραβά και προσπαθώντας ξανά και ξανά, ενώ η συσκευή σου έχει εντοπίσει ήδη το πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό, συνήθως οφείλεται σε:

  • Εμπλοκή με παλιότερο driver παλαιότερης έκδοσης
  • Block από το antivirus ή το τείχος προστασίας
  • Ελλιπείς αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος
  • Ανάγκη αναβάθμισης του firmware του εκτυπωτή σου.

 Τι κάνεις & τι δεν κάνεις όταν η σύνδεση εκτυπωτή με laptop είναι ανέφικτη!

Αν παρά τις προσπάθειές σου η σύνδεση εκτυπωτή με laptop παραμένει ανέφικτη, τότε καλύτερα να ζητήσεις τη συμβουλή ειδικού. Επικοινώνησε λοιπόν με τη γραμμή υποστήριξης του κατασκευαστή ή με το κατάστημα απ’ όπου τον αγόρασες για την υποστήριξή σου. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του laptop, όπως για παράδειγμα να απενεργοποιήσεις το antivirus του, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει νέα ζητήματα.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Σύνδεση εκτυπωτή με laptop»;                        Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.