Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό; Να ένα ερώτημα που στριφογυρνά στο μυαλό σου κάθε φορά που αλλάζεις συσκευή. Ομολογουμένως, πρόκειται για μια διαδικασία που προϋποθέτει αρκετή ενασχόληση και δεν σηκώνει αναβολή, καθώς «δε μπορείς» χωρίς τις επαφές σου ούτε στιγμή. Τώρα εμείς, μέσα από το νέο μας άρθρο, θα σου δείξουμε τους 5 ευκολότερους και ταχύτερους τρόπους προκειμένου να ολοκληρώσεις τη μεταφορά τους με απόλυτη επιτυχία. Έτσι, θα κάνεις το πιο βασικό βήμα για το «σετάρισμα» του νέου σου κινητού.

Οι 5 τρόποι για να μεταφέρεις τις επαφές σου σε νέα συσκευή

Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: #1. Μέσω κάρτας SIM

Αν και οι περισσότεροι δεν αποθηκεύουν τις επαφές τους στην κάρτα SIM, είναι από τις ευκολότερες και ασφαλέστερες μεθόδους. Άνοιξε τις Επαφές από το παλιό σου τηλέφωνο και ξεχώρισε ποιες είναι αποθηκευμένες στη SIM και ποιες όχι. Συνήθως οι σωσμένες στη SIM, είναι διακριτές από εικονίδια με μια κάρτα SIM. Όσες δεν είναι σωσμένες στην κάρτα SIM, πρέπει να τις εξάγεις, μαρκάροντάς τις και επιλέγοντας ‘Εξαγωγή σε Κάρτα SIM’.

Στη συνέχεια, αφαίρεσε την κάρτα από το παλιό τηλέφωνο και τοποθέτησέ το στη νέα συσκευή. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να είναι συμβατή με αμφότερες τις συσκευές. Όταν εντοπιστεί η κάρτα SIM στη συσκευή άνοιξε τις Επαφές και επίλεξε ‘Εισαγωγή επαφών’. Όταν ζητηθεί ο προορισμός, επίλεξε ‘Κάρτα SIM’ για να μεταφέρεις επαφές από το ένα κινητό στο άλλο.

Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: #2. Mέσω Google Account

Αφορά τα Android κινητά. Αν χρησιμοποιείς το εργοστασιακό πρόγραμμα επαφών του Android, τότε διατίθεται η δυνατότητα εξαγωγής των επαφών σε αρχείο VCF. Μπορείς να μεταφέρεις το ‘συγκεντρωτικό’ αρχείο VCF που περιέχει όλες τις επαφές, σε κάποιον υπολογιστή.  Από εκεί, θα μπεις στο site του Google Contacts και θα κάνεις εισαγωγή των επαφών μέσω του αρχείου. Όλες σου οι επαφές πλέον θα συγχρονίζονται αυτομάτως σε κάθε νέο κινητό.

Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: #3 Μέσω Bluetooth

Ενεργοποίησε το Bluetooth και στις δύο συσκευές και κάνε τη σύζευξη ανάμεσά τους. Άνοιξε τις Επαφές, επίλεξε ‘Εξαγωγή επαφών’ και κατόπιν ‘Κοινή χρήση’. Όρισε ότι θα γίνει μέσω Bluetooth και στη λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές επίλεξε τη νέα συσκευή. Όταν σταλεί το μήνυμα επιβεβαίωσης στο τηλέφωνο προορισμού, αποδέξου το για να αρχίσεις να λαμβάνεις τις επαφές. Οι επαφές θα σταλούν ως αρχείο VCF από το οποίο και πρέπει να κάνεις την τελική εξαγωγή.

Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: #4 Μέσω microSD

Αν η microSD υποστηρίζεται αμφίπλευρα τότε είναι μια καλή απάντηση στο ‘πώς να μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό’. Τοποθέτησε την κάρτα microSD στη συσκευή που βρίσκονται οι προς μεταφορά επαφές. Άνοιξε την εφαρμογή επαφών, επίλεξε την εξαγωγή σε αρχείο VCF και σώσε το στην κάρτα. Στη συνέχεια, τοποθέτησε την κάρτα στη νέα συσκευή και κάνε το ακριβώς αντίστροφο, δηλαδή την εισαγωγή επαφών.

Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: #5 Μέσω ειδικών applications

Πιθανότατα η ευκολότερη λύση. Διατίθεται πληθώρα εφαρμογών που κάνουν backup επαφών στους servers τους και μεταφέρουν όλα τα δεδομένα στη νέα συσκευή όταν ζητηθεί. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε το SyncGene, το dr.fone και το PhoneSwappr. Είναι αρκετά απλά στη χρήση τους, σε πλήρως λειτουργικά και παραμετροποιήσιμα περιβάλλοντα. Επιπλέον μεταφέρουν ακόμα τις κλήσεις και τα SMS για να συνεχίσεις ακριβώς από εκεί που σταμάτησες!

Μετά τη μεταφορά επαφών στο νέο σου κινητό τι;

Τώρα λοιπόν ξέρεις πώς να μεταφέρεις τις επαφές σου στο νέο σου smartphone. Ποια είναι όμως η extra κίνηση – ματ που πρέπει να κάνεις για να το απολαύσεις στο έπακρο; Μα φυσικά, να το προστατεύσεις από γρατζουνιές και σπασίματα! Γι’ αυτό, η Belkin δημιούργησε για σένα μια πλήρη γκάμα προϊόντων προστασίας οθόνης που θα σε βοηθήσουν να μην ανησυχείς για την ασφάλεια του κινητού σου. Επέλεξε ανάμεσα σε απλά τζαμάκια, με προστασία μπλε φωτός ή με λειτουργία απορρήτου, ανάλογα με την ανάγκη σου!

Γιατί με τη Belkin… είσαι #ReadyforToday

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πώς μεταφέρω επαφές από κινητό σε κινητό: Αυτοί είναι οι 5 ευκολότεροι τρόποι»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο Belkin blog.