Ψηφιακός βοηθός, μία από τις πιο hot καινοτομίες στο χώρο των κινητών συσκευών που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Στην πράξη, πρόκειται για ένα λογισμικό πρόγραμμα που μπορεί να εκτελεί εργασίες ή και υπηρεσίες, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σου. Αλήθεια, μπορούσες να πιστέψεις μία δεκαετία πριν ότι θα ήταν δυνατόν να ελέγξεις ένα σπίτι, να βάλεις μουσική ή να χειρίζεσαι τις συσκευές σου με φωνητικές εντολές; Μάλλον δύσκολο.

Σήμερα, ο ψηφιακός βοηθός βρίσκεται σχεδόν σε κάθε smart συσκευή, από το κινητό, έως την τηλεόραση και τα έξυπνα ηχεία. Παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Amazon και η Google δημιούργησαν η κάθε μία τον δικό της βοηθό, αξιοποιώντας την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και του Internet of Things (IoT). Παράλληλα, κορυφαίοι κατασκευαστές, με προεξάρχουσα την Belkin, δημιουργούν  τις δικές τους προτάσεις που αξιοποιούν την δύναμη ενός ψηφιακού βοηθού με στόχο την διαχείριση ενός έξυπνου σπιτιού, των καθημερινών μας tasks και της ψυχαγωγίας μας.

Ψηφιακός βοηθός και διαχείριση έξυπνου σπιτιού μέσω φωνής

Τα τελευταία χρόνια τα Smart Homes εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς. Τα σπίτια αυτά παρέχουν δυνατότητες στους ιδιοκτήτες τους όπως είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας λάμπας, ο απομακρυσμένος έλεγχος μιας συσκευής, των παραθύρων, του θερμοστάτη της τηλεόρασης και πολλών άλλων. Όλα μπορούν να ελεγχθούν από μία έξυπνη κινητή συσκευή ή από ένα smart ηχείο που ακούει τη φωνή σου και ανταποκρίνεται στις εντολές σου. Αξιοποίησε την υποστήριξη φωνητικού ελέγχου μέσω Google Assistant ή Amazon Alexa και λύσε κυριολεκτικά τα χέρια σου στην διαχείριση του έξυπνου σπιτιού σου.

Ψηφιακός βοηθός και ψυχαγωγία

Πες “Hey Google” ή “Hi Alexa” και άσε τον ψηφιακό σου βοηθό να εκτελέσει την εντολή. Μάθε τα τελευταία νέα, ρώτα την τον καιρό, πες της να παίξει να αγαπημένα σου κομμάτια, να αυξομειώσει την ένταση του ήχου ή απλά να σου πει ένα ανέκδοτο!  Τόσο η Alexa όσο και το Google Assistant μπορούν αναζητήσουν πληροφορίες στο ίντερνετ, να διαβάσουν ειδήσεις ή και να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για την καθημερινότητά σου;

Ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα ενός ψηφιακού βοηθού με το BELKIN SoundForm Elite

Κάθε έξυπνη συσκευή που ενσωματώνει ψηφιακό βοηθό έχει την δική της χάρη. Ωστόσο, ένα έξυπνο ηχείο, όπως το BELKIN SoundForm Elite, αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο ενός σπιτιού, αλλά και την ψυχαγωγία σου. Μικρό, συμπαγές και καλοσχεδιασμένο, αυτό το ηχείο  ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού σου. Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία SAM (Speaker Active Matching) προσφέρει δυνατό και καθαρό ήχο υψηλής πιστότητας. Παράλληλα, η διάταξη διπλού woofer εξασφαλίζει βαθιά μπάσα. Αλλά οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ, καθώς ενσωματώνει βάση ασύρματης ταχείας φόρτισης 10W για το συμβατό Smartphone σου (πρωτόκολλο Qi). Υποστηρίζει επίσης multi-room audio για συγχρονισμένη αναπαραγωγή ίδιων ή και διαφορετικών κομματιών διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού σου. Τέλος, διαθέτει δύο μικρόφωνα για να σε ακούει, έτσι ώστε εκτελεί άμεσα τις εντολές σου. Θα το βρεις στο www.belkingreece.gr ή στο κοντινότερό σου συνεργαζόμενο κατάστημα Belkin σε 4 εκδόσεις:

Μάθε περισσότερα για τις δυνατότητες του Soundform Elite εδώ.

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Ψηφιακός βοηθός: Ο νέος σου σύμμαχος

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.