Πρώτη φόρτιση smartphone, ένα από τα θέματα που απασχολούν κάθε νέο αγοραστή συσκευής. Όλοι μας θέλουμε η μπαταρία της κινητής μας συσκευής να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο και χωρίς προβλήματα. Γι’ αυτό και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε μία καλή αρχή από την πρώτη της κιόλας φόρτιση. Πώς όμως μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό; Στο κείμενο που ακολουθεί, παρουσιάζονται όλα τα tips για να το καταφέρουμε.

 

Τα πλεονεκτήματα των μπαταριών λιθίου

Κατ’ αρχήν, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλα τα σύγχρονα smartphones της αγοράς αξιοποιούν την τεχνολογία ιόντων λιθίου με δυνατότητα επαναφόρτισης. Τα πλεονεκτήματά αυτών των μπαταριών σε σχέση με παλαιότερες γενιές είναι:

  • Μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης
  • Δυνατότητα ταχείας φόρτισης
  • Μειωμένο βάρος.

Επιπλέον, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις του λογισμικού των smartphones, μπορούν ακόμα και να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους κατά την διάρκεια ζωής τους.

Ακολουθούν αναλυτικά tips για την πρώτη φόρτιση smartphone:

1. Ενημερωνόμαστε υπεύθυνα από το manual του κατασκευαστή

Η πρώτη μας κίνηση για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα και κακοτοπιές στην πρώτη φόρτιση smartphone είναι απλή: να διαβάσουμε το manual του κατασκευαστή. Έτσι, μπορούμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το αν έχει κάποιες ειδικές συστάσεις, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσουμε την διαδικασία της πρώτης φόρτισης

2. Η φόρτιση smartphone δεν είναι απαραίτητη πριν από την πρώτη του χρήση!

Τα κινητά τηλέφωνα παλαιού τύπου ήταν εξοπλισμένα με μπαταρίες νικελίου οι οποίες χρειάζονται πολλές ώρες φόρτιση την πρώτη φορά πριν την ενεργοποίησή τους. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα νέου τύπου smartphones που διαθέτουν μπαταρίες λιθίου. Μάλιστα, οι κατασκευαστές προσφέρουν τα νέα κινητά φορτισμένα περίπου στο ήμισυ της χωρητικότητας της μπαταρίας τους. Έτσι, δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για φόρτιση των smartphones πριν από την πρώτη τους χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον κατασκευαστή του κινητού σας.

3. Χρησιμοποιούμε πάντα πιστοποιημένο φορτιστή

Τόσο στην πρώτη φόρτιση smartphone όσο και σε κάθε φόρτιση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πάντα πιστοποιημένο φορτιστή. Ένα αξεσουάρ που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του κατασκευαστή, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα κυκλώματα του κινητού σας τηλεφώνου σε βάθος χρόνου. Η BELKIN, παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης στην δημιουργία αξεσουάρ φόρτισης, πραγματοποιεί τους πιο ενδελεχείς ελέγχους σε όλα της τα προϊόντα, προσφέροντας ανώτερη ποιότητα και αξιοπιστία, στις οποίες μπορείτε να βασίστε κάθε στιγμή.

Ανακαλύψτε τις κορυφαίες λύσεις φόρτισης της BELKIN σε:

Θα τις βρείτε στο Δίκτυο Καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πρώτη φόρτιση smartphone: 3 tips για μέγιστη αποτελεσματικότητα»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο BELKIN Blog.