Πώς να συνδέσω την τηλεόραση στο internet; Αυτό είναι ένα tech ερώτημα που μάλλον θα σε έχει ήδη απασχολήσει κάποια στιγμή. Για να απολαμβάνεις περιεχόμενο στην αγαπημένη σου streaming πλατφόρμα όπως η COSMOTE TV, το Netflix, το Disney+ και το HBO, να σερφάρεις στο διαδίκτυο, να κατεβάζεις εφαρμογές, να ακούς μουσική και πολλά άλλα, χρειάζεται πρώτα να πραγματοποιήσεις την διαδικασία της σύνδεσής της με το οικιακό δίκτυο. Τι κι αν αυτό μοιάζει σχετικά εύκολη υπόθεση για πολλούς; Για αρκετούς ακόμα δεν είναι. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να ολοκληρώσεις με επιτυχία την διαδικασία, σου προτείνουμε να διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο που ακολουθεί. Έτσι, θα ξέρεις πού να εστιάσεις και με ποιον τρόπο να αποφύγεις τα πλέον συνηθισμένα λάθη.

Οι 2 τρόπο σύνδεσης της τηλεόρασης στο internet: Ο ασύρματος & ο ενσύρματος

Οι τρόποι για να συνδεθεί μία τηλεόραση στο διαδίκτυο είναι δύο: είτε με καλώδιο ethernet είτε μέσω ασύρματου δικτύου WiFi. Χρησιμοποιώντας την επιλογή του ethernet, είναι δεδομένο πως θα έχεις μια πολύ σταθερή σύνδεση. Ωστόσο, αν η ασύρματη σύνδεση σε βολεύει περισσότερο ή δεν έχεις εύκαιρο ένα καλώδιο ethernet, το WiFi θα σου προσφέρει σχεδόν την ίδια ποιότητα σύνδεσης. Αυτοί οι τρόποι σύνδεσης αφορούν φυσικά μόνο τις smart τηλεοράσεις.

Πώς να συνδέσω την τηλεόραση στο internet μέσω καλωδίου ethernet

Εφόσον το router σου είναι τοποθετημένο κοντά στην τηλεόραση, η σύνδεση μέσω καλωδίου ethernet είναι εφικτή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις το καλώδιο από τη θύρα LAN του δρομολογητή στη θύρα LAN της συσκευής, προκειμένου να συνδεθεί στο internet. Αν αυτό δεν γίνει επιτυχώς, επίλεξε από τη Smart TV ‘Δίκτυο’ ή ‘Σύνδεση Δικτύου’ και ακολούθησε τις οδηγίες μέχρι το τέλος.

Πώς να συνδέσω την τηλεόραση στο internet μέσω ασύρματου δικτύου WiFi

Αν σε εξυπηρετεί καλύτερα μια σύνδεση μέσω WiFi, επιβεβαίωσε πως δεν είναι παράλληλα συνδεδεμένες πολλές συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Όταν συμβαίνει αυτό, οι «πόροι» μοιράζονται και επηρεάζεται σημαντικά η ταχύτητα του σήματος. Για την είσοδο στο δίκτυο WiFi στην έξυπνη συσκευή σου, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βρες το μενού εγκατάστασης στη smart TV και κάνε κλικ στο ‘Δίκτυο’ ή στη ‘Σύνδεση δικτύου’ και στη συνέχεια, στην επιλογή έναρξης σύνδεσης, επίλεξε το κουμπί ασύρματης σύνδεσης βρες το όνομα του δικτύου σου στη συνέχεια πληκτρολόγησε τον κωδικό που έχεις ορίσει.

Πώς να συνδέσω την τηλεόραση στο internet αν δεν είναι smart

Οι smart τηλεοράσεις βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, οι τιμές τους είναι πιο προσιτές από ποτέ. Ωστόσο, αρκετοί καταναλωτές χρησιμοποιούν ακόμα τηλεοράσεις παλαιότερης τεχνολογίας, οι οποίες δεν διαθέτουν δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, σου έχουμε λύση καθώς πλέον τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί αρκετά. Πλέον, μπορείς με ελάχιστα χρήματα να μετατρέψεις την τηλεόρασή σου σε έξυπνη. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να προμηθευτείς ένα TV Stick ή ένα Media Player/TV Box, να το εφαρμόσεις στην υποδοχή HDMI και… έτοιμη!

Τι να κάνω αν δεν μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση στο internet;

Αν παρ’ όλ’ αυτά η σύνδεση τηλεόρασης – internet δεν επιτυγχάνεται, τότε καλύτερα να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σου, επικοινώνησε ιδανικά με τη γραμμή υποστήριξης του κατασκευαστή ή με το κατάστημα απ’ όπου αγόρασες την τηλεόραση ή το TV Stick. Καλές οι προσπάθειες και οι πειραματισμοί, αλλά αν το πρόβλημα επιμένει, τότε μάλλον ξεπερνά το γνωστικό αντικείμενο ενός μη επαγγελματία.

 

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πώς να συνδέσω την τηλεόραση στο internet»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.