Πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού; Αυτό είναι και ένα ερώτημα που αφορά όλους μας. Τα smartphones, χάρη στις πολύτιμες λειτουργίες που μας προσφέρουν, αποτελούν προέκταση του χεριού μας. Ωστόσο, η μπαταρία τους τελειώνει γρήγορα. Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι συμβουλές που θα κάνουν τη συσκευή μας να αντέξει περισσότερο;

Όλοι οι τρόποι για το πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού:

1. Εντοπίστε τα apps που καταναλώνουν την μπαταρία

Αν αναρωτιέστε για το πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, ξεκινήστε από έναν έλεγχο των apps. Δείτε ποια από αυτά καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία και είτε απενεργοποιήστε τα είτε μειώστε τη χρήση τους.

2. Μειώστε τη φωτεινότητα

Δοκιμές έχουν αποδείξει πως η χαμηλή φωτεινότητα του κινητού τηλεφώνου μπορεί να μεγιστοποιήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επίσης, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και η χρήση κάποιου σκούρου θέματος ή η dark mode λειτουργία στις συσκευές Android.

3. Απενεργοποιήστε την οθόνη του κινητού

Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή, τότε είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε την οθόνη πατώντας το σχετικό πλήκτρο που βρίσκεται συνήθως στο πλάι της συσκευής.

4. Κλείστε εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο

Χρησιμοποιήστε μόνο τις εφαρμογές που χρειάζεστε! Κλείστε λοιπόν από το background όλα εκείνα τα apps που συνεχίζουν να τρέχουν, ενώ εσείς δεν τα χρησιμοποιείτε. Κάνοντάς το, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο μπαταρίας.

5. Αποφύγετε δραστηριότητες με μεγάλη κατανάλωση

Πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας όταν πραγματοποιείτε λειτουργίες οι οποίες την καταναλώνουν; Γι’ αυτό, όταν η μπαταρία «πέφτει», καλύτερα να αποφεύγετε λειτουργίες όπως η παρακολούθηση βίντεο, το gaming, καθώς και το non-stop surfing στο internet.

6. Απενεργοποιήστε τη σύνδεση στο Internet

Γιατί η κινητή σας συσκευή να είναι συνεχώς συνδεδεμένη στο Internet, ενώ δεν την χρησιμοποιείτε; Εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης, τότε καλύτερα να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή τη σύνδεση στο Wi-Fi.

7. Κλείστε τον αυτόματο συγχρονισμό

Είστε σίγουροι ότι είναι απαραίτητο να συγχρονίζουν συνέχεια όλες οι εφαρμογές του smartphone σας; Αν δεν υπάρχει ανάγκη να βλέπετε real time notifications, τότε σας προτείνουμε να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό.

8. Χρησιμοποιήστε επιλεκτικά τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Η συνεχής σύνδεση των apps με το GPS δεν είναι πάντα απαραίτητη. Γι’ αυτό, προτείνεται η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας όταν δεν τις χρειάζεστε. Ενεργοποιήστε τις μόνο όταν το GPS χρειάζεται μία ακριβή τοποθεσία, όπως για παράδειγμα για την χρήση μίας εφαρμογής πλοήγησης ή τοποθεσίας.

9. Απενεργοποιήστε και τη λειτουργία Bluetooth

Άλλη μία λειτουργία του κινητού σας, το κλείσιμο της οποίας μπορεί να συμβάλλει στο πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού, είναι και το Bluetooth. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει η ανάγκη σύνδεσης, απενεργοποιήστε το.

10. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία αυτή θα απενεργοποιήσει με ένα πάτημα όλες τις λειτουργίες του κινητού σας τηλεφώνου οι οποίες είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, επιμηκύνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, ενώ εσείς συνεχίζετε να έχετε την δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψης τηλεφωνικών κλήσεων.

11. Πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού ενεργοποιώντας τη λειτουργία πτήσης

Και όχι μόνο κατά το ταξίδι σας με αεροπλάνο. Η λειτουργία πτήσης κλείνει τις συνδέσεις με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και απενεργοποιεί τις δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης της συσκευής σας. Πρόκειται για έναν δραστικό και αποτελεσματικό τρόπο για να επιμηκύνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

12. Ενημερώστε το λογισμικό της συσκευής και των εφαρμογών

Μία από τις απαντήσεις στο ερώτημα «πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού» είναι και η τακτική ενημέρωση του λογισμικού του. Ένα από τα στοιχήματα των developers είναι να μειώσουν τις απαιτήσεις τόσο του software της συσκευής όσο και των apps της σε ενέργεια. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τα updates στην ώρα τους.

13. Κατεβάστε μία εφαρμογή για την διαχείριση της μπαταρίας

Θα καταγράψει τη χρήση της μπαταρίας με λεπτομέρειες. Έτσι, θα μπορέσετε να μάθετε τι καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και να επιλέξετε έναν τρόπο αξιόπιστης αντιμετώπισης του προβλήματος.

14. Διατηρήστε το κινητό «δροσερό»

H υπερβολική ζέστη ενδέχεται να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας του smartphone σας. Αν λοιπόν η συσκευή υπερθερμανθεί είτε από τη ζέστη είτε για οποιοδήποτε λόγο, διακόψτε για λίγο τη χρήση της, βγάλτε την από τη θήκη της και τοποθετήστε την σε κάποιο δροσερό μέρος.

15. Αφαιρείτε πάντα τη συσκευή από την πρίζα μετά τη φόρτιση

Αμέσως μετά την φόρτιση του κινητού σας τηλεφώνου, αφαιρέστε το από την πρίζα λόγω κινδύνου υπερφόρτωσης. Εναλλακτικά, επιλέξτε έναν από τους σύγχρονους φορτιστές της BELKIN, με έξυπνο κύκλωμα που βελτιστοποιεί τη φόρτιση για κάθε συνδεδεμένη συσκευή.

+1 ακόμη tip στο πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού:

Αξιοποιήστε τις κορυφαίες λύσεις φόρτισης!

Αναζητάτε συνεχώς τρόπους για το πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας; Σίγουρα, τα παραπάνω tips μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να έχετε πάντα μπαταρία, δεν είναι άλλος από το να το φορτίζετε με γρήγορες και αποτελεσματικές φορτίσεις εντός της ημέρας. Όπου και αν βρίσκεστε λοιπόν, στο σπίτι, το γραφείο ή την δουλειά, η BELKIN σας προσφέρει τις κορυφαίες αξιόπιστες λύσεις ταχείας φόρτισης της αγοράς. Ανακαλύψτε κι εσείς τις νέες σειρές της εταιρείας σε φορτιστές τοίχου, ασύρματους φορτιστές, φορτιστές αυτοκινήτου και powerbanks.

Θα τις βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού: 15 + 1 τρόποι»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο BELKIN Blog.