Τα πολύπριζα μπορούν και συνδέουν πολλές συσκευές, ώστε να φορτίζουν ταυτόχρονα. Ωστόσο, πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός πολύπριζου, χρειάζεται να ελέγξεις εάν πληροί τα τεχνικά κριτήρια και τις προδιαγραφές ασφαλείας για να είσαι σίγουρος για την ασφαλή και ορθή λειτουργία του.

Πολύπριζα: έλεγξε την ισχύ των συσκευών σου

Τα πολύπριζα υποστηρίζουν τη σύνδεση και φόρτιση πάνω από μιας συσκευής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ελέγξεις τη συνολική ισχύ ρεύματος που μπορεί να δεχθεί το πολύπριζο για να μην ξεπεράσεις το όριο του και προκαλέσεις κάποια βλάβη στις συσκευές σου.

Για παράδειγμα, ενώ τα πολύπριζα υποστηρίζουν την ταυτόχρονη λειτουργία συσκευών, δεν είναι εφικτή η σύνδεση μεγάλων συσκευών που απαιτούν μεγάλη ισχύ ενέργειας. Έτσι, δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη σύνδεση της κουζίνας και του πλυντηρίου στο πολύπριζο.

Επίλεξε ένα πολύπριζο με πιστοποιημένη λειτουργία

Τα πολύπριζα πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφαλή φόρτιση των συσκευών. Για αυτό πρέπει να έχουν την αντίστοιχη πιστοποίηση συμμόρφωσης στους κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε.. Έτσι,  Η πιστοποίηση της λειτουργίας του πολύπριζου από τον κατασκευαστή του σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές, καθώς και οι νέες τεχνολογίες που παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στη λειτουργία του πολύπριζου, είναι απαραίτητα κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου.

Πολύπριζα: εξασφάλισε την προστασία τους από τις  εναλλαγές τάσης

Πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός πολύπριζου, έλεγξε τις τεχνικές προδιαγραφές του. Τα καλύτερα πολύπριζα είναι κατασκευασμένα με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την προστασία των συσκευών σου. Επιβεβαίωσε ότι προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση διακυμάνσεων της τάσης ή μικρών πτώσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στις συσκευές σου.

Επιπλέον, το πολύπριζο πρέπει να προσφέρει προστασία στις συσκευές σου και από τις υπερτάσεις. Ο σχεδιασμός τους πρέπει να διασφαλίζει την προστασία τους από τις διακυμάνσεις τάσης και τις υπερτάσεις ενέργειας.

Η προηγμένη τεχνολογία της Belkin για προστασία τριών αγωγών AC προσφέρει επιπλέον ασφάλεια στη λειτουργία των συσκευών, καθώς εμποδίζει τις υπερτάσεις μεταξύ του αγωγού φάσης, του ουδέτερου αγωγού, και του αγωγού γείωσης.

Οι τεχνικές προδιαγραφές τους

Είναι σημαντικό το πολύπριζο να έχει καλώδιο μεγάλου μήκους, ώστε να  έχεις τη δυνατότητα τοποθέτησής του και σε σημεία που είναι μακριά από την πρίζα. Tο καλώδιο του πολύπριζου πρέπει να είναι βαρέως τύπου για περισσότερη ασφάλεια από τις υπερτάσεις ρεύματος, αλλά και για καλύτερη ροή ισχύος προς τις συσκευές.

Επιπλέον, τα πολύπριζα πρέπει να έχουν προστατευμένες πρίζες με διακόπτη ασφαλείας για ακόμα περισσότερη προστασία των συσκευών σας. Ενώ, τα ειδικά καλύμματα ασφαλείας των πριζών παρέχουν προστασία στα παιδιά από τυχόν τραυματισμούς.

Τέλος, δώσε βαρύτητα στο σχεδιασμό του πολύπριζου. Το σκληρό και ανθεκτικό περίβλημά του εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, αποτρέπει τις ζημιές και προστατεύει τα εσωτερικά κυκλώματα από πυρκαγιά, χτυπήματα και σκουριά.

Απόλαυσε την υψηλή ποιότητα & ασφάλεια των πολύπριζων της Belkin!

Απόλαυσε τη μοναδική ποιότητα και υψηλή λειτουργία των πολύπριζων της Belkin! Μπορείς, πλέον, να συνδέεις όσες περισσότερες συσκευές θέλεις για φόρτιση με ασφάλεια. H Belkin έχει σχεδιάσει προϊόντα για κάθε σου ανάγκη. Βρες αυτό που σου ταιριάζει στo www.belkin.gr.

Όποια επιλογή κι αν κάνεις, θα είναι η καλύτερη, καθώς θα έχει την υπογραφή και την αξιοπιστία της Belkin.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Πολύπριζα: πώς να επιλέξεις το καλύτερο για το σπίτι σου;»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στο Belkin blog.