Περπάτημα, ένα ανεκτίμητο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Πρόκειται για μια αερόβια άσκηση που βοηθά σημαντικά τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική υγεία μας. Προσφέρεται δε για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Αν δεν το έχεις ήδη εντάξει στην καθημερινότητά σου, τότε καλύτερα να κάνεις την αρχή. Κι αν ακόμα αναρωτιέσαι γιατί είναι πραγματικά πολύτιμο για σένα, τότε σου προτείνουμε να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί. Τα πλεονεκτήματά του είναι προφανή και αρκούν από μόνα τους για να σε πείσουν.

Περπάτημα: Αυτοί είναι οι 8+1 λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα!

1.Ενισχύει την διάθεση μας

Πράγματι, το περπάτημα βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση μας, άρα και την ψυχολογία μας. Ιδιαίτερα το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ξεκουράζει το μυαλό και μειώνει σε μεγάλο βαθμό αρνητικά συναισθήματα, όπως η απογοήτευση ή η μελαγχολία.

2.Βελτιώνει τις αντοχές μας

Πρόκειται για μία πραγματική αερόβια άσκηση που ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα και βελτιώνει τις αντοχές μας. Οι καλύτερες αντοχές έχουν μόνο θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην δημιουργία μίας γερής άμυνας για τον οργανισμό μας.

3.Αυξάνει την δημιουργικότητα

Πόσες φορές έχεις νιώσει την ανάγκη να περπατήσεις κάπου έξω για να πάρεις καθαρό αέρα και να αδειάσει το μυαλό σου; Το περπάτημα χαλαρώνει σώμα και πνεύμα, επιτρέποντάς μας να επιστρέψουμε πιο δημιουργικοί και γεμάτοι όρεξη στην δουλειά μας. Εξάλλου, οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται όταν βρισκόμαστε σε κίνηση, παρά όταν είμαστε καθιστοί.

4.Ρυθμίζει το μεταβολισμό

Όσο το σώμα μας κινείται τόσο κάθε λειτουργία του πραγματοποιείται πιο ομαλά. Το ίδιο ισχύει και για το μεταβολισμό μας, αφού το περπάτημα μπορεί να τον ενεργοποιήσει σε μεγάλο

βαθμό. Εάν νιώθεις λοιπόν ότι έχεις χάσει το ρυθμό του μεταβολισμού σου, προτίμησε ένα γρήγορο περπάτημα για περίπου 20 με 30 λεπτά. Έτσι, το σώμα σου θα αρχίσει να καίει πιο εύκολα θερμίδες, μετατρέποντάς τις απευθείας σε θερμότητα.

5.Μειώνει το σάκχαρο

 Πρόκειται για έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσεις τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου. Είναι προτιμότερο να πραγματοποιείς μικρές διαδρομές των 15 λεπτών μετά από κάθε γεύμα, παρά μια μεγαλύτερη διαδρομή. Η διαφορά που θα δεις μπορεί να είναι θεαματική και έτσι θα αποφύγεις σημαντικά τη πιθανότητα διαβήτη στο μέλλον.

6.Καταπολεμά το άγχος

 Το περπάτημα είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του άγχους άρα και ένας από τους μεγαλύτερους δικούς σου συμμάχους. Ένα βραδινό περπάτημα ανακουφίζει από το στρες όλης της ημέρας. Επιπλέον, σου επιτρέπει να κοιμηθείς πιο άνετα.

7.Αλλάζει το σώμα σου

 Μόλις εντάξεις το περπάτημα στη ζωή σου, θα δεις το σώμα σου να αλλάζει σταδιακά μορφή. Το δέρμα σου θα αρχίσει να γίνεται πιο σφριγηλό, ο κορμός σου πιο σφιχτός και τα πόδια σου πιο γραμμωμένα. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου σε ένα επιθυμητό -για εσένα- επίπεδο.

8.Ενεργοποιεί πνεύμονες και καρδιά

 Οι πνεύμονες μας λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνουν περισσότερη ενέργεια, κάτι που συμβαίνει όταν περπατάμε. Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

+1. Το περπάτημα μας βοηθά να ζούμε περισσότερο!

 Τα συνολικά οφέλη που μας προσφέρει το περπάτημα επιδρούν θετικά στο προσδόκιμο όριο ζωής καθώς αυτό αυξάνεται σημαντικά αφού μπορεί να μειώσει το κίνδυνο θανάτου μέχρι και στο

εντυπωσιακό 20% . Αυτό αποτελεί ένα βασικό κίνητρο για αρκετούς που το έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής, καθώς όσο παραμένουμε υγιείς ζούμε πιο ευχάριστα κάθε στιγμή της ζωής μας.

Απόλαυσε το περπάτημά σου με το κατάλληλο αξεσουάρ!

Η ακρόαση ενός αισιόδοξου τραγουδιού σε βοηθά να αυξήσεις το ρυθμό του περπατήματός σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα ιδανικά ακουστικά και απογείωσε τις επιδόσεις σου. Τα SoundformFreedom συνδυάζουν πλούσιο και εκθαμβωτικό ήχο με εξαιρετική διάρκεια ζωής. Διαθέτουν δε προηγμένη ακύρωση περιβαλλοντικού θορύβου, κάτι που τα καθιστικά ιδανικά για εξωτερικούς χώρους. Προσφέρουν αυτονομία 8 ωρών με κάθε φόρτιση, η οποία μπορεί να επεκταθεί σε 28 ώρες συνολικά. Διαθέτουν δε πιστοποίηση IPX5, για να μπορείς να ακούς την αγαπημένη σου μουσική ακόμα και κατά την διάρκεια της προπόνησης ή κάτω και από την πιο απροσδόκητη βροχή. Φόρεσέ τα λοιπόν και άνοιξε το βήμα σου με αυτοπεποίθηση!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Περπάτημα και τα οφέλη του»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα που σε ενδιαφέρουν στo BELKIN blog.