Ξεφόρτιστη μπαταρία κινητού. Μια κατάσταση που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει, που μπορεί μέσα σε μια στιγμή να μας χαλάσει τη μέρα και τη διάθεση. Ευτυχώς ή δυστυχώς, στις εποχές που ζούμε όλοι έχουμε εναποθέσει πολλά έως πάρα πολλά στα… κινητά μας τηλέφωνα. Από την επικοινωνία μας και τις συναλλαγές μας, μέχρι τις προσωπικές μας στιγμές και προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης. Επομένως ένα σενάριο όπου θα βρεθούμε με χαμηλά επίπεδα φόρτισης στην μπαταρία είναι 100% απευκταίο! Κοινώς, αν αδειάσει η μπαταρία στο κινητό, «αδειάζουν» και πολλές από τις δυνατότητές μας!

Επομένως, περισσότερο από ποτέ, οι ώρες αυτονομίας της μπαταρίας του κινητού είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αγορά του. Κι αυτό, είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά οι κατασκευαστές, φροντίζοντας κάθε φορά να την παρατείνουν. Επιπλέον, οι περισσότεροι διαθέτουν ξεχωριστό φορτιστή στο σπίτι, στην εργασία ακόμα και στο αυτοκίνητο ακριβώς για να αποφύγουν το… μοιραίο: την «έκθεση» από το να μείνουν χωρίς κινητό τηλέφωνο, αν αδειάσει η μπαταρία! Αυτό όμως δεν αρκεί, όπως δείχνουν τα πράγματα. Ακριβώς επειδή η χρήση και η εξάρτηση από το κινητό όλο και μεγαλώνει, η μπαταρία διαρκώς ξεφορτίζει! Επομένως, τα powerbanks δεν έχασαν ποτέ τη χρησιμότητα και τη δημοτικότητά τους. Αντιθέτως, είναι διαρκώς όλο και πιο περιζήτητα προσφέροντας την εναλλακτική της φόρτισης ακόμα κι αν η πρίζα είναι μακριά.

Ποιο power bank να επιλέξετε για να φορτίζετε την μπαταρία σας

Προτού αγοράσετε ένα powerbank, επιβεβαιώστε ότι διαθέτετε έναν φορητό φορτιστή καλής ποιότητας και 100% συμβατό με τη συσκευή σας. USB-C, Micro USB και Lightning είναι συνήθως οι πιο συχνές θύρες φόρτισης στα power banks.

Ωστόσο, η δημοτικότητα των powerbanks δημιούργησε υπερ-πληθώρα επιλογών, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε ποιο να επιλέξετε. Στην Belkin, θα βρείτε μια πολύ μεγάλη ποικιλία από αξιόπιστα powerbanks στις πιο value for money τιμές. Πριν να αγοράσετε όμως ένα powerbank, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να λάβετε υπόψιν ορισμένες παραμέτρους. Δείτε παρακάτω τι να προσέξετε αγοράζοντας power bank για να φορτίζετε την μπαταρία σας:

Ισχύς μπαταρίας

Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας πριν την επιλογή powerbank. Τη χωρητικότητα στην μπαταρία του power bank τη μετράμε σε milliampere ανά ώρα (mAh). Αν θέλετε να φορτίζετε ξανά και ξανά το κινητό χωρίς να φορτίζετε συνεχώς και το powerbank μία είναι η λύση: Πολλά milliampere! Επιλέξτε λοιπόν ένα powerbank ισχύος 20.000 mAh και… ξενοιάστε!

Εξαιρετική επιλογή, είναι η σειρά BOOST↑CHARGE™ Power Bank 20K που παρέχει έως επιπλέον 78 ώρες εκτεταμένης αυτονομίας στην μπαταρία.

Αριθμός θυρών

Κομβικής σημασίας είναι και ο αριθμός θυρών εξόδου σε ένα power bank. Δεν θα φορτίζετε μόνο το κινητό σας τηλέφωνο. Παράλληλα ίσως πρέπει να φορτίσει κάποιος φίλος ή να φορτίσετε και το tablet, το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τα ακουστικά. Αν έχετε τέτοια ανάγκη, επιλέξτε ένα powerbank με minimum 3 θύρες USB, ανάμεσα στις οποίες και τις USB-C και USB-A.

Ασύρματη φόρτιση

Δεν είναι λίγοι όσοι δεν θέλουν την παραμικρή εμπλοκή με καλώδια! Πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να είναι άβολα, περιοριστικά και δυσλειτουργικά. Για τον λόγο αυτό, επιλέγουν να τα κάνουν όλα με ασύρματα gadgets. Ακουστικά, ποντίκια, φορτιστές, πληκτρολόγια, ακουστικά. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, τότε είναι μονόδρομος και το wireless powerbank.

Αν μάλιστα είστε και χρήστης iPhone, σας έχουμε την ιδανική επιλογή. Το BOOST↑CHARGE™ Magnetic Wireless Power Bank 5K + Stand διαθέτει ισχύ 5.000 mAH προσφέροντας πάνω από 19 ώρες αναπαραγωγής βίντεο! Είναι πολύ εύκολο στη χρήση αλλά και στη στερέωση με μαγνήτη, είτε εν κινήσει είτε σε ακινησία. Θα σας λύσει τα χέρια!

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Μπαταρία χωρίς τέλος: Απόκτησε το απόλυτο powerbank!;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο Belkin blog.