Μπαταρία κινητού και φόρτισή: ένα από τα θέματα τεχνολογίας που απασχολεί καθημερινά όλους μας. Σε μία εποχή που οι κινητές συσκευές και κυρίως τα smartphones έχουν γίνει πλέον προέκταση των χεριών μας, η φόρτισή τους αποτελεί το πρώτο μας μέλημα για να παραμείνουμε «συνδεδεμένοι» χωρίς απρόοπτα. Εξάλλου, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες είναι εξοπλισμένες, προσφέρουν διάρκεια ζωής που σπάνια ξεπερνά τις 24 ώρες, με βαριά πάντα χρήση.

Με ποιους τρόπους όμως μπορούμε να κρατάμε τη μπαταρία της κινητής μας συσκευής σε υψηλά επίπεδα ανά πάσα στιγμή; Ανάλογα με το μοντέλο της, υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι φόρτισής της είτε ενσύρματα είτε ασύρματα. Ωστόσο, πολλές φορές ξεχνάμε τις δυνατότητες φόρτισης που μας προσφέρονται και δεν τις αξιοποιούμε. Ποιες είναι όμως αυτές; Ας τις δούμε αναλυτικά.

Τρόποι φόρτισης μίας κινητής συσκευής:

1. Μπαταρία κινητού: Φόρτιση με Power Bank

Υπάρχει στις μέρες μας επαγγελματίας που να μην έχει πάντα μαζί του ένα έμπιστο power bank για ώρα ανάγκης; Ανάλογα με τη χωρητικότητά του, μπορεί να προσφέρει στο κινητό μας τους κύκλους φόρτισης που χρειάζεται για να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Έτσι, έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε πολύ περισσότερο χρόνο χρήσης του χωρίς άγχος, ακόμα και όταν η μπαταρία του δείχνει να αδειάζει. Από την πλευρά σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φορτίζετε το power bank στο USB φορτιστή σας. Το power bank θα αποθηκεύσει ενέργεια, την οποία στη συνέχεια μπορείτε να μεταφέρετε στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα καλώδιο USB.

Η λύση φόρτισης της BELKIN:
Όλα τα BELKIN power banks, χωρητικότητας 10 έως 20K, φημίζονται για την αξιοπιστία τους. Ωστόσο, η επιλογή που θα καλύψει άριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες δεν είναι άλλη από τον  BOOST↑CHARGE™ Power Bank USB-C 20K. Η χωρητικότητα των 20100 mAh μπορεί να φορτίσει από το κινητό σας τηλέφωνο έως και τον υπολογιστή σας. Διαθέτει μάλιστα αρκετή ισχύ για να προσθέσει έως και 28 ώρες ζωής στο MacBook σας*. Με αυτό το φορτιστή στις αποσκευές σας, θα είστε απόλυτα καλυμμένος για τη φόρτιση τόσο του κινητού όσο και κάθε σας συσκευής.

2. Μπαταρία κινητού: φόρτιση στο αυτοκίνητο

Οδηγείτε καθημερινά το αυτοκίνητό σας για την δουλειά; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα γρήγορο φορτιστή αυτοκινήτου για το κινητό σας τηλέφωνο. Χάρη σε αυτόν, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μείνετε χωρίς μπαταρία! Αν μάλιστα πραγματοποιείτε συχνά ταξίδια, τότε πρόκειται για το απόλυτο must – have αξεσουάρ. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι για τη φόρτιση της μπαταρίας του κινητού στο αυτοκίνητο πρέπει πρώτα να εκκινείτε το όχημα και μετά να συνδέετε την κινητή συσκευή στο φορτιστή.

Η λύση φόρτισης της BELKIN:
Όσο εμείς βρισκόμαστε εν κινήσει, ο πανίσχυρος BOOST↑CHARGE™ USB-C + USB-A Φορτιστής Αυτοκινήτου 30W μπορεί να φορτίσει όχι μία, αλλά δύο κινητές συσκευές ταυτόχρονα. Διαθέτει μάλιστα δύο θύρες USB που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κάθε σύγχρονης συσκευής. Συγκεκριμένα, η μία θύρα USB-C-PD μπορεί να φορτίσει ένα iPhone 8 από 0% σε 50% μέσα σε 30 λεπτά, ενώ η δεύτερη θύρα USB-Α είναι ιδανική για τη φόρτιση πολλών ακόμα smartphones και tablets στις βέλτιστες ταχύτητες.

3. Μπαταρία κινητού: Φόρτιση με κλασικό φορτιστή

Ο παραδοσιακός τρόπος για φόρτιση της μπαταρίας του κινητού μας δεν είναι άλλος από αυτόν με τον κλασικό φορτιστή τοίχου. Για αυτού του τύπου τη φόρτιση συνδέουμε το συμβατό καλώδιο USB από τη μία στη θύρα USΒ του φορτιστή μας, από την άλλη στη θύρα της κινητής μας συσκευής. Σε κάθε περίπτωση, για τις ανάγκες φόρτισης της μπαταρίας του κινητού μας πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα φορτιστή υψηλής ποιότητας. Έτσι, την προστατεύουμε αποτελεσματικά κατά την διαδικασία φόρτισής της, αποφεύγοντας τυχόν ατυχήματα από κακής ποιότητας προϊόντα.

Η λύση φόρτισης της BELKIN:
Για όσες ηλεκτρονικές συσκευές κι αν διαθέτετε, ο BOOST↑CHARGE USB-C + USB-A Φορτιστής Τοίχου 30W μπορεί να σας καλύψει απόλυτα στη φόρτισή τους. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, ταιριάζει πάντα και παντού, προσφέροντάς σας απόλυτη ευελιξία και φορητότητα. Χάρη στις δύο θύρες USB μάλιστα, μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα δύο συσκευές.

+1. Μπαταρία κινητού: Φόρτιση με ασύρματο φορτιστή

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες συσκευές με ασύρματη φόρτιση κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Τόσο λοιπόν η Apple όσο και άλλες εταιρείες προσφέρουν πλέον επιλογές κινητών με λειτουργία ασύρματης φόρτισης, έτσι ώστε οι πελάτες τους να μη χρησιμοποιούν καλώδια. Για να επωφεληθείτε λοιπόν από την ευκολία της ασύρματης φόρτισης, χρειάζεστε 2 πράγματα: ένα smartphone που να την υποστηρίζει, καθώς και τον κατάλληλο φορτιστή.

Η λύση φόρτισης της BELKIN:
Τώρα, η ασύρματη ταχεία φόρτιση πραγματοποιείται πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ χάρη στο νέο BOOST↑UP™ Pad Ασύρματης Φόρτισης 10W. Απλά τοποθετούμε το κινητό μας στην ασύρματη βάση και αυτό φορτίζει με απόλυτη ασφάλεια. Μπορείτε μάλιστα να φορτίσετε τη συσκευή σας χωρίς να αφαιρέσετε τη θήκη της. Tο Pad είναι συμβατό με ελαφριές πλαστικές θήκες κινητών πάχους έως και 3mm, Είναι διαθέσιμο σε λευκό ή μαύρο.

Φόρτιση της μπαταρίας του κινητού σας με ασφάλεια και αξιοπιστία

Μπαταρία κινητού με φόρτιση που να διαρκεί για πολλές μέρες δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως πολλοί αξιόπιστοι τρόποι για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη, φορτίζοντας ενσύρματα ή ασύρματα τη συσκευή μας. Εκτός από τον φορτιστή μας, ασύρματο ή τοίχου, μπορούμε κάλλιστα να αξιοποιήσουμε τον κατάλληλο φορτιστή αυτοκινήτου και το power bank που μας ταιριάζει. Έτσι, η μπαταρία του κινητού μας θα αντέχει περισσότερο, καλύπτοντας άριστα τις ανάγκες μας καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Γι’ αυτό, οι κορυφαίες λύσεις της BELKIN μας καλύπτουν κάθε στιγμή, φροντίζοντας τόσο για την ασφάλεια της συσκευής μας όσο και την δική μας.

#betterwithbelkin