Κόλλησε το tablet. Τι κάνω; Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε την συσκευή μας για καιρό, ενδέχεται να παρατηρήσουμε κάποια κολλήματα στη λειτουργία της με την πάροδο του χρόνου. Πώς όμως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά; Για να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας, η BELKIN συγκέντρωσε όλες τις συμβουλές που χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την λειτουργικότητα του tablet μας σε υψηλά επίπεδα. Ακολουθώντας τις, θα μπορέσουμε να απολαμβάνουμε μία ομαλή εμπειρία χρήσης για πολύ καιρό.

Κόλλησε το tablet. Τι κάνω;
Τα 6+1 βήματα για την επίλυση του προβλήματος!

1. Τερματίστε apps που λειτουργούν στο background

Μήπως έχετε ξεχάσει να τερματίσετε apps που δε χρησιμοποιείτε, αφήνοντάς τα να λειτουργούν στο background; Κλείστε τα και θα δείτε άμεσα διαφορά τόσο στην καλή λειτουργία της συσκευής σας όσο και στη μπαταρία της.

2. Διαγράψτε τη μνήμη Cache

Αν το tablet κολλάει ή δεν ανοίγει, τότε η πηγή του προβλήματος ενδέχεται να είναι η μνήμη Cache (κρυφή μνήμη). Όταν χρησιμοποιείτε μία εφαρμογή, η μνήμη αυτή αυξάνεται, με αποτέλεσμα να προκαλείται η επιβράδυνση της λειτουργίας της συσκευής σας. Γι’ αυτό και πρέπει να την διαγράψετε.

3. Πραγματοποιήστε εκκαθάριση στο χώρο αποθήκευσης RAM

Από τη στιγμή που ο χώρος αποθήκευσης της RAM έχει γίνει πλήρης, τότε η συσκευή σας μπορεί να αρχίσει να ανταποκρίνεται αργά. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η άμεση εκκαθάρισή του.

4. Απενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό

Εφόσον το tablet σας πραγματοποιεί συγχρονισμό πολλών δεδομένων ταυτόχρονα, τότε υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί καθυστέρηση στη λειτουργία του. Απενεργοποιώντας τον αυτόματο συγχρονισμό, θα δείτε το tablet σας να λειτουργεί αμέσως καλύτερα.

5. Ελέγξτε για τυχόν ενημερώσεις software & apps

Ένας λόγος για τον οποίον ενδέχεται να μην ανοίγει ή να έχει κολλήσει το tablet είναι η μη ενημέρωση του λογισμικού του ή και των εφαρμογών του. Κάθε τέτοια νέα ενημέρωση είναι απαραίτητη για την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, διορθώνοντας πιθανά bugs ή errors που μπορεί να το βλάψουν. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε τακτικά όλες τις ενημερώσεις του.

6. Ελευθερώστε αποθηκευτικό χώρο

Γιατί κολλάει το τάμπλετ; Μήπως επειδή η εσωτερική μνήμη αποθήκευσής του είναι γεμάτη; Ελέγξτε αν υπάρχει ακόμα ελεύθερος διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος, καθώς αυτή ενδέχεται να είναι και η αιτία του προβλήματος. Εφόσον δεν υπάρχει, σβήστε άμεσα κάποιες εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε ή μεταφέρετε βίντεο και φωτογραφίες από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης στην κάρτα μνήμης.

+1. Κόλλησε το tablet; Η τελευταία σας λύση είναι να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αν δοκιμάσατε όλους τους παραπάνω τρόπους, αλλά το πρόβλημα του κολλήματος συνεχίζεται, τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Έτσι, η συσκευή σας θα επανέλθει στις αρχικές της ρυθμίσεις. Πριν από την επαναφορά, φροντίστε να πραγματοποιήσετε backup των δεδομένων σας για να μην τα χάσετε.

Εφόσον δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω βήματα και το tablet σας συνεχίζει να κολλάει, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη service της συσκευής σας.

Προστατεύστε το tablet σας με τα κατάλληλα αξεσουάρ

Η αγορά κάθε νέας smart συσκευής αποτελεί μία επένδυση στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας. Επιλέξτε λοιπόν τα κατάλληλα αξεσουάρ φόρτισης με τα οποία θα απολαύσετε το tablet σας στο μέγιστο, χωρίς κολλήματα. Οι κορυφαίοι φορτιστές τοίχου της BELKIN αποτελούν την ιδανική λύση φόρτισης για κάθε συνδεδεμένη συσκευή. Χάρη στην smart τεχνολογία τους, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή φόρτιση, αποτρέποντας κάθε πιθανότητα υπερθέρμανσης.

Ανακαλύψτε τους, μαζί με όλα τα προϊόντα BELKIN, στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Κόλλησε το tablet: Τι κανω;»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog.