Φόρτιση κινητού, μία διαδικασία που αφορά κάθε χρήστη Android smartphone ή iPhone. Όλοι όσοι χρησιμοποιούμε τέτοιες συσκευές, έχουμε διαπιστώσει ότι οι μπαταρίες τους χάνουν την αποδοτικότητά τους κατά το πέρασμα του χρόνου. Μάλιστα, μία από τις πιο βασικές αιτίες γι’ αυτό είναι οι πρακτικές που εφαρμόζουμε στη φόρτισή τους. Ποιοι είναι όμως τελικά οι χρυσοί κανόνες για να διατηρήσουμε τη μπαταρία του κινητού μας «αλώβητη» και υγιή;

Τα δεδομένα στη φόρτιση κινητού έχουν αλλάξει

Παλαιότερα, τα κινητά εξοπλίζονταν με μπαταρίες νικελίου και η φόρτισή τους είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Όμως, η τεχνολογία προχώρησε και πλέον τα νέα smartphones που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ωστόσο, παρά την αλλαγή της τεχνολογίας, μία μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού διατηρεί ακόμα τις παλιές της συνήθειες φόρτισης. Γι‘ αυτό, στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις βέλτιστες πρακτικές στη φόρτιση κινητού, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε πρώτα τους μύθους από την πραγματικότητα.

Οι μύθοι που πρέπει να ξεχάσουμε στη φόρτιση κινητού!

Μύθος #1: Η φόρτιση κινητού είναι απαραίτητη πριν από την 1η χρήση

Θυμάστε που κάποτε τα κινητά τηλέφωνα απαιτούσαν πολλές ώρες φόρτισης πριν την πρώτη τους ενεργοποίηση; Αυτό σήμερα δεν ισχύει. Τα νέα smartphones με μπαταρίες ιόντων λιθίου έρχονται ήδη φορτισμένα out of the box, περίπου στο ήμισυ της συνολικής χωρητικότητητας της μπαταρίας τους. Έτσι, δεν είναι απαραίτητη η φόρτισή τους πριν από την πρώτη χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρώτη φόρτιση κινητού διαβάστε εδώ.

Μύθος 2#: Η μπαταρία πρέπει να αποφορτιστεί πλήρως πριν κάθε φόρτιση κινητού

Στο παρελθόν, οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων έπρεπε να αποφορτιστούν πλήρως πριν να φορτιστούν ξανά. Αυτό συνέβαινε γιατί οι μπαταρίες νικελίου μείωναν την απόδοσή τους, αν δεν αποφορτίζοντας πλήρως πριν από κάθε νέα φόρτιση. Ωστόσο, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου άλλαξαν τα δεδομένα στη φόρτιση κινητού. Έτσι, κάθε κύκλος φόρτισης των συσκευών μας πρέπει να ξεκινά πριν η συσκευή αποφορτιστεί τελείως.

Μύθος 3#: Το κινητό πρέπει να βγαίνει από την πρίζα μόλις η μπαταρία φτάσει στο 100%

Σύμφωνα με το… μύθο, η φόρτιση κινητού πρέπει πάντα να σταματά μόλις η μπαταρία φτάσει στο 100%. Ο λόγος είναι οι πιθανότητες για υπερφόρτιση ή υπερθέρμανση της μπαταρίας. Φυσικά, το μύθο καταρρίπτουν οι νέοι φορτιστές της BELKIN. Χάρη στον smart χαρακτήρα τους, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή φόρτιση για κάθε συνδεδεμένη συσκευή. Όταν η φόρτιση κινητού ολοκληρωθεί, διακόπτουν την παροχή ρεύματος, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Μύθος 4#: Απαγορεύεται η χρήση κινητού κατά την διάρκεια της φόρτισης

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιούμε το smartphone μας όσο αυτό φορτίζει. Η χρήση του κατά την διάρκεια της φόρτισή τους είναι απόλυτα φυσιολογική και δε θα πρέπει να σας προβληματίζει καθόλου. Αφορμή  του συγκεκριμένου μύθου ήταν ένα περιστατικό ηλεκτροπληξίας smartphone, για το οποίο όμως ο ένοχος ήταν ένας μη αξιόπιστος και πιστοποιημένος φορτιστής.

Μύθος 5#: Όλοι οι φορτιστές είναι ίδιοι…

Η αγορά ενός κινητού τηλεφώνου ή οποιασδήποτε smart συσκευής αποτελεί και μία μικρή επένδυση για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιούμε φορτιστές αμφίβολης ποιότητας που ενδέχεται να βλάψουν τις συσκευές μας; Η BELKIN, για πάνω από 35 χρόνια, κάνει την διαφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων φόρτισης, δημιουργώντας τις πιο καινοτόμες λύσεις της αγοράς. Χάρη στους συνεχείς της ελέγχους, διασφαλίζει τόσο την υψηλή ποιότητα όσο και την ασφάλεια κάθε προϊόντος της ξεχωριστά.

Ανακαλύψτε τη νέα σειρά προϊόντων φόρτισης BELKIN.
Επιλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν και αποκτήστε τα στο Δίκτυο Καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.


Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Φόρτιση κινητού: 5 μύθοι και η πραγματικότητα»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog