Έξυπνο σπίτι, ένας νέος τρόπος για να ζούμε και να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα με την δύναμη του Internet of Things. Φαντάζεσαι να ξυπνάς και να ανάβεις το φως ή να ανεβάζεις τα στόρια, να ανοίγεις το air condition και να βάζεις την αγαπημένη σου μουσική, χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθείς από το κρεβάτι; Με τις κατάλληλες επιλογές, μπορείς να δώσεις και στο δικό σου χώρο την δόση ευφυίας που χρειάζεται για να αναβαθμιστεί. Ποιες είναι όμως οι συσκευές που θα απογειώσουν το… IQ του; Πάμε να τις δούμε αναλυτικά.

Αυτές είναι οι συσκευές που πρέπει να περιέχει κάθε έξυπνο σπίτι

1. Έξυπνο ηχείο Bluetooth, το κέντρο ελέγχου

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια ότι το κέντρο ελέγχου ενός σπιτιού θα ήταν ένα.. ηχείο; Λάβε απαντήσεις, άκουσε τραγούδια, απόλαυσε την ψυχαγωγία σου και κυρίως έλεγξε το έξυπνο σπίτι σου μόνο με τη φωνή σου. Σύνδεσε το SOUNDFORM ELITE Hi-Fi Εξυπνο Ηχείο με τον Βοηθό Google ή Alexa και απόλαυσε επικοινωνία hands-free μέσω του προτιμώμενου έξυπνου βοηθού σου. Σύνδεσέ το με ένα άλλο SOUNDFORM ELITE ή έξυπνο ηχείο με Google Assistant, για να δημιουργήσεις μια ολοκληρωμένη ακουστική εμπειρία σε όλο το σπίτι. Διαθέτει μάλιστα ενσωματωμένο ασύρματο φορτιστή κινητού!

2. Λύσεις έξυπνου φωτισμού για ακόμα περισσότερη ατμόσφαιρα

Το φως είναι μέρος της ζωής μας. Ο έξυπνος φωτισμός αλλάζει τη ζωή και την διάθεσή μας. Πλέον, η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα «έξυπνου» φωτισμού που μπορείς να τοποθετήσεις και να χρησιμοποιήσεις πολύ εύκολα. Πρόκειται για ασύρματο φωτισμό, διαχειρίσιμο μέσω Bluetooth. Έτσι, μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση και να προσαρμόσεις το χρώμα του φωτός, επιλέγοντας ανάμεσα σε χιλιάδες αποχρώσεις. Ανακάλυψέ τον!

3. Ηλεκτρικά στόρια με έλεγχο από app ή τηλεχειριστήριο

Κοιμήσου καλύτερα με έξυπνα στόρια πλήρους συσκότισης! Μπορείς να τα ανεβάζεις αυτόματα ρυθμίζοντας έναν χρονοδιακόπτη, για να ξυπνάς φυσικά από το πρωινό φως. Ανάλογα με το μοντέλο, ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει τόσο από εφαρμογή στο κινητό όσο και από τηλεχειριστήριο. Μπορείς επίσης να τα ανοίγεις με απομακρυσμένη χρήση, ακόμα και όταν δε βρίσκεσαι στο σπίτι, για να το αερίζεις!

4. Συσκευές μέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο έξυπνο σπίτι

Πλέον, μπορείς να μετράς σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού σου. Γι’ αυτό, θα χρειαστείς μετρητές κατανάλωσης ρεύματος, καθώς και συσκευή παρακολούθησης κατανάλωσης. Στη συνέχεια, μπορείς να παρακολουθείς σε real time τις ενεργειακές δαπάνες στο έξυπνο σπίτι σου μέσω internet. Οι περισσότερες πλατφόρμες στις οποίες καταγράφονται τέτοια δεδομένα πραγματοποιούν διάφορες χρήσιμες αναλύσεις, ενώ κρατούν και ιστορικό.

5. Κάμερες και συστήματα ασφαλείας

Η ασφάλεια είναι μέρος του έξυπνου σπιτιού. Επίλεξε ένα «έξυπνο» ενσύρματο ή ασύρματο σύστημα ασφάλειας που περιλαμβάνει σειρήνες, ανιχνευτές κίνησης και κάμερες. Η διαχείρισή του πραγματοποιείται μέσω smartphone. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να φροντίσεις για τη σωστή επικοινωνία του συστήματος με το router. Επίσης, προτίμησε ένα σύστημα με αυτονομία μπαταρίας, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.

6. Όλες οι έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη

Το σπίτι του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα, με όλες του τις συσκευές να μετατρέπονται σε έξυπνες. Κλιματιστικό, πλυντήριο πιάτων, φούρνος, βραστήρας, καφετιέρα και όποια άλλη συσκευή μπορείτε να φανταστείτε έχει πλέον την δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi. Έτσι, μπορείτε να την χειριστείτε ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι. Με την ευφυία που αναπτύσσουν, μπορούν να καταλαβαίνουν τις συνήθειές σας, αλλά και να αναβαθμίζουν συνεχώς το λογισμικό τους, αποκτώντας νέες λειτουργίες και δυνατότητες.

7. Νέας γενιάς Router, με δυνατότητα υποστήριξης πολλών συσκευών

Το WiFi 6 προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες σε ακόμη περισσότερες συσκευές, για ένα πιο αποδοτικό και απροβλημάτιστο έξυπνο σπίτι. Αξιοποίησε τις δυνατότητές του, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο router που θα τις μοιράσει σωστά σε όλες τις έξυπνες συσκευές στο ασύρματο δίκτυό σου. Το router WiFi 6 AX3200 θα αποτελέσει τον εγκέφαλο του σπιτιού, αναβαθμίζοντας την παραγωγικότητα και την online ψυχαγωγία (gaming, streaming κ.α.). Υποστηρίζει άριστα έως 25 έξυπνες συσκευές, προσφέρει κάλυψη σε σπίτια με με 2-3 κρεβατοκάμαρες και ταχύτητες έως 3,2 Gbps. Διαθέτει δε ισχυρές δυνατότητες γονικού ελέγχου, είτε για να προστατεύεις τα ευαίσθητα δεδομένα σου είτε για να περιορίζεις την πρόσβαση παιδιών και επισκεπτών.

 

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Έξυπνο σπίτι σε 7 βηματα»;

Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.