Δεν φορτίζει το κινητό ή μήπως δεν ανοίγει καθόλου; Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας χρήστης smartphone. Για την αποκατάσταση μιας τέτοιου τύπου βλάβης ωστόσο, δεν είναι πάντα απαραίτητος ο τεχνικός. Μπορείτε κι εσείς να εντοπίσετε μόνοι σας την αιτία του προβλήματος, καθώς και να εφαρμόσετε τις κατάλληλες λύσεις. Αυτό που πρέπει φυσικά να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα βήματα που σας προτείνουμε. Ποια είναι όμως αυτά; Ας τα δούμε αναλυτικά.

Δεν φορτίζει το κινητό: Οι 7+1 λύσεις

1. Συνδέστε το smartphoneσε διαφορετική πρίζα για να διαπιστώσετε αν ανοίγει ή αν φορτίζει

Από την στιγμή που διαπιστώσετε ότι το κινητό δεν φορτίζει ή δεν ανοίγει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην πρίζα που χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε εύκολα και απλά, συνδέοντας την συσκευή σε μία διαφορετική πηγή φόρτισης. Έτσι, στη συνέχεια θα διαπιστώσετε αν μπορεί να φορτίσει.

2. Πραγματοποιήστε επανεκκίνηση του smartphone σας

Όταν δεν φορτίζει το κινητό μου, η αμέσως επόμενη ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος είναι η επανεκκίνηση συσκευής. Η ομαλή του λειτουργία ενδέχεται να επηρεάζεται από εφαρμογές οι οποίες λειτουργούν στο παρασκήνιο. Μετά την επανεκκίνηση, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ώστε η συσκευή να συνεχίσει να λειτουργεί και να φορτίζει κανονικά.

3. Αλλάξτε καλώδιο φόρτισης

Εάν η επανεκκίνηση δεν προσφέρει αποτελέσματα και η συσκευή συνεχίζει να μην ανοίγει ή να φορτίζει, τότε το επόμενο βήμα είναι η χρήση εναλλακτικού καλώδιου φόρτισης. Δοκιμάστε ένα άλλο συμβατό καλώδιο με το smartphone σας και διαπιστώστε άμεσα αν το πρόβλημά σας έχει λυθεί.

4. Δοκιμάστε άλλο φορτιστή

Για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα οφείλεται στο φορτιστή τοίχου, απλά συνδέστε το κινητό σας σε έναν άλλο φορτιστή. Εάν το κινητό φορτίζει, τότε το πρόβλημα οφείλεται στον φορτιστή. Αντικαταστήστε τον λοιπόν με μία έμπιστη λύση φόρτισης. Οι φορτιστές τοίχου BELKIN ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους που επεκτείνει την διάρκεια ζωής και βελτιώνει τη συνολική τους απόδοση.

5. Ελέγξτε τη θύρα φόρτισης για βλάβες ή βρωμιά

Χρησιμοποιήστε ένα φακό για να προχωρήσετε σε οπτικό έλεγχο της θύρας για τυχόν φανερές βλάβες ή ξένα σωματίδια. Σκόνη, χνούδια και ακαθαρσίες ενδέχεται να έχουν σφηνωθεί στη θύρα, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία της φόρτισης. Καθαρίστε τη προσεχτικά με ένα στεγνό και μαλακό πανί και ξαναπροσπαθήστε να φορτίσετε το κινητό σας.

6. Check στην μπαταρία, ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν ανοίγει ή δεν φορτίζει το κινητό 

Μήπως  η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου εμφανίζει ορατά σημάδια φθοράς στην εξωτερική της επιφάνεια; Αν ναι, τότε αυτά ενδέχεται να οφείλονται σε εσωτερική βλάβη, εξαιτίας της οποίας να μη φορτίζει το κινητό. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να την ελέγξετε και, αν χρειάζεται, να προχωρήσετε στην αλλαγή της.

7. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυθεντική μπαταρία!

Εάν αντικαταστήσατε πρόσφατα τη μπαταρία του smartphone σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μία αυθεντική μπαταρία από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Σε περίπτωση που η συσκευή δεν διαθέτει αυθεντική μπαταρία, τότε ενδέχεται αυτή να είναι και η αιτία που δεν φορτίζει το smartphone

+1. Εμπιστευτείτε το smartphone σας σε ειδικό για να εντοπίσει το λόγο που δεν φορτίζει ή δεν ανοίγει

Δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω βήματα, αλλά το κινητό εξακολουθεί να μη φορτίζει; Αν ναι, τότε απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης ή σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service. Οι τεχνικοί θα εξετάσουν τόσο τη συσκευή σας όσο και τα παρελκόμενα αξεσουάρ της όπως το καλώδιο και ο φορτιστής τοίχου.

Επιλέγετε πάντα αξιόπιστες λύσεις φόρτισης για το κινητό και κάθε σας συσκευή

Για να μη χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε πρόβλημα τύπου «το κινητό μου δε φορτίζει», είναι σημαντικό να επιλέγετε πάντα πιστοποιημένα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας. Η BELKIN εδώ και πάνω από 35 χρόνια δημιουργεί κορυφαίες λύσεις φόρτισης για όλα τα νέα smarthphones. Κάθε φορτιστής της εξασφαλίζει ποιοτικές φορτίσεις στο βέλτιστο χρόνο και πάντα με τη μέγιστη δυνατή προστασία της συσκευής σας. Ανακαλύψτε ολόκληρη τη νέα γκάμα προϊόντων της σε:

Θα τη βρείτε στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Δεν φορτίζει ή δεν ανοίγει το κινητό»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog.