Αργή φόρτιση τάμπλετ, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες τους. Όλα τα νέα tablets που είναι διαθέσιμα στην αγορά εξοπλίζονται με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες τους δίνουν την δυνατότητα να φορτίζουν γρήγορα. Όταν όμως αυτό δε συμβαίνει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Για ποιους λόγους όμως η συσκευή μας αργεί να φορτίσει; Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο και, κυρίως, πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε;

Αργή φόρτιση τάμπλετ: Αναλυτικά οι αιτίες που την προκαλούν

1. Ελαττωματικό καλώδιο USB

Κάθε φορά που μία συσκευή αργεί να φορτίσει, η πρώτη μας κίνηση είναι να ελέγξουμε το καλώδιο USB. Αυτή είναι εξάλλου και μία από τις πιο βασικές αιτίες του προβλήματος. Πώς όμως μπορούμε να την εντοπίσουμε; Ο καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο καλώδιο USB.

2. Πρόβλημα στη θύρα φόρτισης του tablet

Με την πάροδο του χρόνου, η θύρα φόρτισης του tablet είναι φυσιολογικό να παρουσιάσει σημάδια φθοράς. Κατ’ αρχήν ελέγξτε για τυχόν σκόνη, χνούδι ή υγρασία, καθώς ενδέχεται να εμποδίζουν τη σωστή φόρτιση. Εφόσον η θύρα είναι καθαρή, δείτε αν παρουσιάζει σημάδια σκουριάς ή αν έχει στραβώσει. Σε μία τέτοια περίπτωση, απευθυνθείτε στον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη service της συσκευής σας.

3. Αργή φόρτιση τάμπλετ εξαιτίας της μπαταρίας

Μία από τις βασικές αιτίες που ενδέχεται να προκαλεί την αργή φόρτιση τάμπλετ είναι και η μπαταρία της συσκευής. Είναι γεγονός ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής, ο οποίος ολοκληρώνεται μετά από ορισμένους κύκλους φορτίσεων. Γι’ αυτό, μία αλλαγή μπαταρίας ενδέχεται να λύσει και το πρόβλημά σας.

4. Κακές πρακτικές χρήσης της συσκευής

Μήπως έχετε ανοιχτές εφαρμογές που κάνουν αργή την διαδικασία της φόρτισης; Μήπως χρησιμοποιείτε τη συσκευή ενόσω φορτίζει; Μερικές φορές, οι κακές πρακτικές στη χρήση του tablet ενδέχεται να αποτελούν και την αιτία του προβλήματος στη φόρτισή του. Περιορίστε τις λοιπόν και θα διαπιστώσετε βελτίωση τόσο στη φόρτιση όσο και στην συνολική απόδοση του tablet σας.

5. Φόρτιση με ακατάλληλα αξεσουάρ

O βασικότερος ωστόσο λόγος για τον οποίο το tablet σας αργεί να φορτίσει ενδέχεται να είναι ο φθαρμένος ή κακής ποιότητας φορτιστής που χρησιμοποιείτε. Σε μία τέτοια περίπτωση, πρέπει να τον αντικαταστήσετε άμεσα με μία αξιόπιστη λύση, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στην ίδια σας τη συσκευή.

Επιλέξτε την πιο αξιόπιστη λύση φόρτισης

Βάλτε τέλος στην αργή φόρτιση tablet και θωρακίστε τη συσκευή σας από τυχόν προβλήματα, επιλέγοντας τα πιο αξιόπιστα αξεσουάρ της αγοράς. Η BELKIN, πάντα πρωτοπόρος, συνεχίζει να κάνει την διαφορά:

  • Δημιουργεί καινοτόμες λύσεις φόρτισης για πάνω από 35 χρόνια
  • Εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα, απόδοση και ανθεκτικότητα στις συσκευές της, χάρη στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιεί
  • Διαθέτει πιστοποίηση MFi από την Apple
  • Όλοι οι φορτιστές τοίχου BELKIN , χάρη στον smart χαρακτήρα τους, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή φόρτιση για κάθε συνδεδεμένη συσκευή.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα BELKIN στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Αργή φόρτιση τάμπλετ»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο BELKIN Blog.