Αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου; Αν ναι, τότε η αλήθεια είναι ότι… δεν είστε οι μόνοι που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Μπορεί η τεχνολογία να έχει προοδεύσει αρκετά, ωστόσο δε μας έχει χαρίσει ακόμα smartphones που να αντέχουν πολύ παραπάνω από μία ημέρα με βαριά χρήση. Γι’ αυτό, στο κείμενο που ακολουθεί, σας προσφέρουμε έξυπνα tips που μπορείτε να εφαρμόσετε για να επεκτείνετε την διάρκεια κάθε χρήσης της. Έτσι, θα απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο με το κινητό σας, έχοντας πάντα το κεφάλι σας… ήσυχο.

Οι 7+1 συμβουλές για να μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού

1. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα σε normal επίπεδα

Είναι γεγονός ότι αυξάνοντας τη φωτεινότητα της οθόνης του smartphone μας, βελτιώνουμε την εμπειρία θέασης από την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου. Όσο όμως αυξάνουμε τη φωτεινότητα τόσο πιο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία του κινητού μας τηλεφώνου.

Η λύση: Ρυθμίστε την φωτεινότητα της οθόνης σας στο αυτόματο με βάση το φωτισμό του περιβάλλοντος. Οι ρυθμίσεις της θα προσαρμόζονται ανάλογα με το χώρο που βρίσκεστε, προστατεύοντας την μπαταρία της συσκευής.

2. Κλείστε apps που τρέχουν στο background

Την ώρα που πραγματοποιείτε μία κλήση ή σερφάρετε στο ίντερνετ, είναι πιθανό κάποιες εφαρμογές του κινητού να τρέχουν στο παρασκήνιο. Αυτές αποτελούν σίγουρα και μία από τις βασικές αιτίες που αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού.

Η λύση: Πραγματοποιείτε τακτικά έλεγχο στις εφαρμογές που τρέχουν στο background. Κλείνοντάς αυτές που δε χρησιμοποιείτε, κάνετε εξοικονόμηση μπαταρίας.

3. Αλήθεια, χρειάζεστε Wi-Fi all the time;

Ακόμα και οι πιο busy επιχειρηματίες, για κάποιες ώρες τις ημέρας αποσυνδέονται από το ίντερνετ έτσι ώστε να αποφορτιστούν. Εσείς λοιπόν γιατί να έχετε ανοιχτό το Wi-Fi ή τα δεδομένα του κινητού σας τηλεφώνου όσο κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε;

Η λύση: Κάθε φορά που δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να είστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ, σκεφτείτε να κλείσετε το Wi-Fi ή τα data του smartphone.

4. Πρέπει να έχετε πάντα ενεργοποιημένο το GPS;

Όταν το GPS είναι ενεργοποιημένο, τότε καταναλώνει πολύτιμη ενέργεια στην προσπάθειά του να συνδεθεί με τους δορυφόρους. Είστε σίγουροι λοιπόν ότι χρειάζεται να έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία εντοπισμού τοποθεσίας όλη τη μέρα;

Η λύση: Κλείνοντάς το, παρατείνετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας τηλεφώνου.

5. Αντιμετωπίστε την υπερθέρμανση του κινητού!

Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τόσο τη μπαταρία όσο και τη συνολική λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως οι συσκευές σας διατηρούν μία κανονική θερμοκρασία, χωρίς να υπερθερμαίνονται.

Η λύση: Ενημερωθείτε από το εγχειρίδιο της συσκευής σας για το ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες λειτουργίας της. Αν παρατηρήσετε ότι το κινητό σας ανεβάζει θερμοκρασία, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε τη θήκη για να μην εγκλωβίζεται θερμότητα στη συσκευή. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε μέρος δροσερό.

6. Mode εξοικονόμησης ενέργειας για να μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού

Όλες οι καινούργιες συσκευές που χρησιμοποιούν λογισμικό iOS ή Android είναι εξοπλισμένες με λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Πρόκειται για λειτουργίες χαμηλής ισχύος οι οποίες μειώνουν την ενέργεια που χρησιμοποιεί η συσκευή σας όταν πέφτει η μπαταρία της.

Η λύση: Αξιοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας για να μην αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν ότι ενεργοποιώντας την, απενεργοποιείται μία σειρά από λειτουργίες του κινητού που ενδέχεται να σας είναι χρήσιμες, όπως για παράδειγμα ο συγχρονισμός email.

7. Μπείτε σε Airplane Mode!

Τι κι αν δεν ταξιδεύετε με το αεροπλάνο για κάποιο μαγικό προορισμό; Το Airplane mode παραμένει πάντα ένας δραστικός τρόπος για να κρατήσετε τη μπαταρία του κινητού σας «ζωντανή». Μάλιστα, ενεργοποιώντας το κατά την διάρκεια της φόρτισης, το κινητό σας θα φορτίσει ακόμα πιο γρήγορα.

Η λύση: Χρησιμοποιείτε το Airplane Mode σε έκτακτες περιπτώσεις που η μπαταρία σας τελειώνει και θα τη χρειαστείτε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Έτσι, θα μπορέσετε να φυλάξετε μπαταρία για κάποια επείγουσα ανάγκη.

+1. Εξοπλιστείτε με τους καλύτερους φορτιστές!

Στην περίπτωση που οι παραπάνω συμβουλές δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σας ή δεν σας καλύπτουν τόσο όσο θα θέλατε, δεν έχετε παρά να προχωρήσετε στην απόλυτη λύση. Αφού λοιπόν η μπαταρία του κινητού δε βελτιώνεται, χρησιμοποιήστε έξυπνους τρόπους για να τη φορτίζετε μέσα στην διάρκεια της ημέρας. Οι νέοι φορτιστές της BELKIN σας προσφέρουν ασφαλή και ποιοτική φόρτιση όπου κι αν βρίσκεστε. Ανακαλύψτε κι εσείς τις κορυφαίες επιλογές της αγοράς σε:

Χάρη στην ποιότητα και την υψηλή απόδοση των φορτιστών BELKIN θα είστε σίγουρα καλυμμένοι, 24/7.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Το κινητό μου δε φορτίζει»: Αδειάζει γρήγορα η μπαταρία του κινητού: 7+1 λύσεις»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα τεχνολογίας στο νέο BELKIN Blog.