Μεταφορά αρχείων από κινητό σε υπολογιστή, μία αναγκαία επιλογή για να αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τα αρχεία μας. Το PC ή το laptop μας είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσει κανείς τις αγαπημένες του φωτογραφίες ή βίντεο, καθώς ο διαθέσιμος χώρος του μπορεί να είναι ακόμα και 10 φορές μεγαλύτερος από ένα smartphone. Οι δε επιλογές που υπάρχουν για τη μεταφορά αρχείων είναι αρκετές, οπότε το σίγουρο είναι ότι θα βρεις κάποια που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου. Στο παρακάτω κείμενο που έχουμε ετοιμάσει, θα βρεις όλους τους τρόπους μεταφοράς αρχείων από κινητό σε υπολογιστή για να επιλέξεις τον ιδανικό.

Μεταφορά αρχείων: Πώς να τα μεταφέρεις από το κινητό στον υπολογιστή

1. Με Wi-fi Direct

Αυτός είναι ίσως ο ταχύτερος και ο πιο σύγχρονος τρόπος μεταφοράς αρχείων ανάμεσα σε μια κινητή συσκευή και έναν υπολογιστή. Ο τρόπος λειτουργίας του μοιάζει αρκετά με το Bluetooth, αλλά υποστηρίζει πολύ υψηλότερες ταχύτητες. Για να μεταφέρεις τα αρχεία σου με αυτό τον τρόπο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ό,τι θες να μεταφέρεις από την κινητή σου συσκευή και έπειτα να πατήσεις την επιλογή «Κοινή χρήση με WiFi Direct». Αυτό θα σε οδηγήσει στο επόμενο βήμα όπου θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες συσκευές ώστε να επιλέξεις τον υπολογιστή σου, αφού πρώτα έχεις ενεργοποιήσει το Wi-Fi Direct και σε αυτόν.

2. Με Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένας ακόμη αξιόπιστος και γρήγορος τρόπος να μεταφέρεις τα αρχεία σου από το κινητό στον υπολογιστή, ο οποίος είναι ιδανικός σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε Wi-Fi. Είναι, επίσης, εξαιρετικά εύκολο στη χρήση αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενεργοποιήσεις το Bluetooth των 2 συσκευών ώστε να συνδεθούν μεταξύ τους. Έπειτα, επιλέγεις τα αρχεία που θέλεις από το κινητό, πατάς «Αποδοχή» από τον υπολογιστή σου και είσαι έτοιμος!

3. Με υπηρεσίες Cloud

Εάν θέλεις να διατηρήσεις τα αρχεία σου απόλυτα ασφαλή χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να χαθεί κάτι, τότε η επιλογή σου είναι οι υπηρεσίες Cloud. Το OneDrive της Microsoft, το Google Drive, και το Dropbox αποτελούν μερικά από τα δημοφιλέστερα δωρεάν εργαλεία αποθήκευσης αρχείων σε Cloud. Στην ουσία, θα έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου από τον υπολογιστή αλλά και από το κινητό σου, χωρίς να σου δεσμεύουν χώρο σε καμία από τις δύο συσκευές. Παράλληλα, τα αρχεία σου είναι προστατευμένα σε περίπτωση που προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στη συσκευή σου που μπορεί να προκαλούσε την απώλεια τους.

4. Με MicroSD

Οι κάρτες μνήμης ή αλλιώς microSD σου προσφέρουν έναν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο κινητό σου, αλλά και σε διευκολύνουν όταν θέλεις να μεταφέρεις τα αρχεία σου. Απλά ενσωμάτωσε την κάρτα SD στον υπολογιστή σου και κάνε Αντιγραφή – Επικόλληση των αρχείων σου με ευκολία σε ένα νέο φάκελο. Σε περίπτωση που ο υπολογιστής σου δεν διαθέτει υποδοχή για microSD τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το «Card reader», μια συσκευή που συνδέεται με USB στον υπολογιστή και σου επιτρέπει να τοποθετήσεις πάνω σε αυτή τη κάρτα μνήμης σου.

5. Με Airdrop

Εάν θέλεις να κάνεις μεταφορά αρχείων σε Apple συσκευές τότε το Airdrop είναι η καλύτερη επιλογή σου. Με την τεχνολογία Nearby Sharing όλες οι συσκευές Apple συνδέονται μεταξύ τους ασύρματα και πραγματοποιούν μεταφορές αρχείων εύκολα και γρήγορα. Στα πλεονεκτήματά του ανήκει το γεγονός ότι τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα διατηρώντας τα δεδομένα σου απόλυτα ασφαλή. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις το Airdrop πατώντας το χαρακτηριστικό εικονίδιο που θα βρεις στο κινητό σου, έπειτα να επιλέξεις τα αρχεία που θες να μοιραστείς και πατώντας «Κοινοποίηση» θα βρεις τη συσκευή που θέλεις να τα στείλεις.

+1. Με καλώδιο USB από τη Belkin

Ο top-of-mind τρόπος για μεταφορά αρχείων από κινητό σε PC δεν είναι άλλος από το καλώδιο USB-A ή USB-C καλώδιο με την υπογραφή της Belkin. Αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη μέθοδο, καθώς είναι δύσκολο να διακοπεί η μεταφορά των αρχείων, σε αντίθεση με άλλες σου επιλογές. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι εξαιρετικά απλό.  Συνδέεις το κινητό και τον υπολογιστή σου μέσω USB και μεταφέρεις τα αρχεία σου με Αντιγραφή-Επικόλληση σε ένα νέο φάκελο του υπολογιστή. Η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, οπότε δεν σου τη προτείνουμε εάν βιάζεσαι.

Ανακάλυψε όλες τις προτάσεις της Belkin σε καλώδια εδώ.

 

Βρήκες ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Μεταφορά αρχείων από κινητό σε υπολογιστή: 5+1 τρόποι»;
Διάβασε περισσότερα κείμενα για την τεχνολογία και τα αγαπημένα σου gadgets στο BELKIN blog.